Читај ми!

Црвено-бели близу титуле

Одбојкаши Црвене звезде савладали су вечерас у Београду екипу новосадске Војводине са 3:1 (25:19, 24:26, 25:17, 25:20), па су повели са 2:0 у финалној серији плеј-офа првенства Србије.Наредна утакмица на програму је 12. априла од 18 сати у Новом Саду, док су евентуални четврти и пети меч предвиђени за 16. и 19. април.

Црвена звезда је на само корак од титуле. Београђани су оба пута искористили предност домаћег терена, па ће већ у четвртак у Новом Саду имати меч лопту за највреднији трофеј. За разлику од првог меча, овај није био толико квалитетан, али поново је боља била Црвена звезда.

Искористили су домаћи све слабости новосадског тима, а на овом сусрету их је било заиста много. Екипа Жељка Булатовића је била стрпљивија, па је на крају ипак заслужено славила, док је Салатић комбиновао и на крају прекомбиновао. Једини расположени у гостујућем тиму био је сјајни Ивовић, али је то било премало да се угрози Звезда.

Домаћин је као и у прошлом мечу одлично почео. Војводина је додуше имала адекватан одговор, али само на кратко. Успели су Новосађани да поведу после аса Мрдака (9:8), а Ћелић је блоком вратио разлику свом тиму (14:12). Није Звезда зауставила набољег појединца у Војводини Ивовића, али јесте остале.

То је, уз добар сервис и блок донело Звезди три поена вишка (17:14), па је Салатић затражио тајм-аут. Није то помогло његовом тиму, као ни улазак Мартиновића уместо Миросављевића. Београђани су у завршници били сјајни, па су уз сервисе Петковића рутински дошли до вођства - 25:19.

Чинило се да ће се у истом ритму наставити и у другом сету. Звезда је брзо стекла пет поена вишка (14:9), али је Салатић изменама успео да врати свој тим у меч. Још на почетку овог периода у игру је послао Врбана, недуго затим променио је и дизаче и шансу дао Стефановићу.

Мало по мало, уз маестралног Ивовића, на којег је ишла готово свака лопта, Новосађани су топили предност ривала. Већ после блока Мрдака дошло је до изједначења (16:16), а егал игра потрајала је до краја сета. Црвена звезда је прва дошла до сет лопте (24:23), имала је и контру, али је Герић изблокирао Петковића. Новосађани су потом преузели иницијативу, ас Мрдака и нови блок Герића били су довољни за изједначење - 26:24. Ивовић је у овом сету нанизао 12 поена, уз невероватну реализацију напада (13-11).

Није губитак сета пореметио домаће. Звезда је брзо, уз "кување" одличног Митића стекла разлику (8:4). Поново је покушао Салатић изменама да промени ритам, али овога пута му то није пошло за руком.
Повратак Луке Чубрила на место дизача, улазак Немање Чубрила на корекцију уместо индиспонираног Мрдака, потом и Михајла Станковића на пријем ипак није променио однос снага на терену. Црвено-бели су лако привели сет крају - 25:17.

Није било много узбуђења у четвртом периоду. Звезда је опет брзо направила разлику, коју је држала све до 13:8. Тада је један сјајан потез Герића тргнуо Новосађане, који су чак пришли на поен заостатка (15:14), али за преокрет нису имали снаге.

Блокови Петковића и Милутиновића, као и грешка Луке Чубрила вратили су домаћима пет поена вишка (20:15), па је финиш протекао без драме. Црвена звезда је лако привела меч крају и дуплирала предност у финалној серији - 25:20.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара