Читај ми!

Звезда боља од Воше

Почело је финале плеј-офа, у првом мечу црвено-бели су надиграли Новосађане. Одбојкаши Црвене звезде савладали су у Београду екипу новосадске Војводине са 3:0 (30:28, 25:22, 25:20), па су повели са 1:0 у финалној серији плеј-офа првенства Србије.

Црвена звезда је одиграла можда и најбољи меч у сезони, па је славила у првом мечу финала плеј-офа против одличне Војводине. У дуелу две црвено-беле екипе бољи је овога пута био домаћин, у чијим редовима није било слабог места. Предводио их је Петковић, фантастични су били Митић и Стоиловић, али похвале заслужују и сви остали. 

Сјајан меч, достојан великог финала, одиграли су Звезда и Војводина. Дуго се „ломио" резултат у уводном сету, а прва је до два поена вишка стигла домаћа екипа, после Копривициног блока  (16:14). Висок ритам држао је домаћин, па је уз Ћелићев блок имао и рекордних „плус три" (20:17). Затражио је тада Салатић тајм-аут, уследила је најпре Петковићева грешка у контри, а потом и два сјајна Ивовићева сервиса за изједначење (20:20).

Новосађани су после пуно времена вратили предност блоком искусног Герића (23:22), а имали су и прву сет лопту (24:23). У драматичној завршници Војводина је пропустила још три сет лопте. Црвена звезда је до друге прилике да заврши сет дошла после Ћелићевог блока , а одмах је то и искористила, уз Веселиновићеву грешку  - 30:28.

Опао је мало квалитет на почетку другог периода, а то је Војводина искористила да одмах направи осетну разлику (5:1). Булатовић је био принуђен да затражи тајм-аут, а његов тим се брзо вратио у игру уз одличне Петковићеве сервисе  (5:5). Ипак, гости су успели још једном да се „одлепе", па су на другом обавезном предаху имали три поена предности (16:13).

Није се Звезда предавала, заиграли су знатно стрпљивије, били су у појединим моментима фантастични у одбрани, па их је то још једном вратило у меч. Митићев блок , а недуго потом и грешке Луке Чубрила и Мрдака били су довољни за прво вођство Београђана (20:19). Ухватио је тим Жељка Булатовића ритам, у којем је и завршио овај сет.

 Петковићевим сервисима и поенима одличног Стоиловића домаћи су стигли до три везане сет лопте (24:21), а другу је искористио Копривица - 25:22. У трећем периоду Војводина је повела са 3:1 на старту, али је опет свој тим сервисима покренуо Петковић (5:3). Новосађане је у игри држала сјајна реализација напада, а готово невероватно звучи податак да су у том елементу били стопроцентни (9-9), иако је Звезда имала предност (12:10)!

Држали су домаћи висок ритам, па су успели да дођу и до четири поена више (16:12). Војводина је имала снаге само да приђе на два поена минуса (16:14), али је недуго затим Стоиловић вратио разлику (20:16). Тек ту је био крај отпора гостујућег тима, који је одиграо врло добар меч, али недовољно за готово непогрешиву Звезду - 25:20.

Дворана: СЦ „Шумице". Гледалаца: 700.
Судије: Владимир Симоновић (Крагујевац) и Предраг Баланџић (Београд).
Трајање меча: 89 минута. Резултат у серији: 1:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стоиловић 14, Копривица 9, Милутиновић 2, Митић 5, Петковић 26, Ћелић 5, Вујић (либеро), Околић, Пајић, Јаковљевић, Буцуљевић, Перић. Тренер: Жељко Булатовић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Миросављевић 1, Веселиновић 11, Ивовић 15, Герић 5, Л. Чубрило 2, Мрдак 16, Капур (либеро), Н. Чубрило, Врбан, Стефановић, М. Станковић, Мартиновић 2. Тренер: Никола Салатић.

У серији која се игра до три победе наредна утакмица је на програму 8. априла, такође у Београду. Одбојкаши два најбоља тима ове сезоне селе се потом у Нови Сад, где се 12. априла игра трећа утакмица.

Евентуални четврти и пети меч предвиђени су 16. априла у Новом Саду и 19. априла у Београду.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара