Читај ми!

Борци за Лондон

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић саопштио је списак играча за турнир Европских квалификација за Олимпијске игре у Лондону и Светску лигу. Досадашњи капитен одбојкашке репрезентације Србије Иван Миљковић неће играти за национални тим.

Селектор Игор Колаковић саопштио је имена играча на које рачуна за квалификациони турнир у Бугарској, као и шири списак за Светску лигу. Европски турнир квалификација за Олимпијске игре одржаће се у Бугарској од 8. до 13. маја.

Србија се налази у Групи А Светске лиге са селекцијама Русије, Кубе и Јапана.

Домаћин првог турнира у Групи А биће јапански град Хамамацу од 18. до 20. маја.

На списку се налазе:
техничари: Владо Петковић, Михајло Митић, Никола Јововић, Алекса Брђовић;

коректори: Саша Старовић, Александар Атанасијевић, Томислав Докић, Милија Мрдак;

либера: Никола Росић, Филип Вујић;

блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Милан Рашић, Борислав Петровић, Дејан Радић, Срећко Лисинац;

примачи: Бојан Јанић, Никола Ковачевић, Милош Никић, Урош Ковачевић, Милош Терзић, Милош Вемић, Немања Петрић, Никола Мијаиловић и Марко Ивовић.

Досадашњи капитен одбојкашке репрезентације Србије Иван Миљковић неће играти за национални тим у квалификацијама за Олимпијске игре у Лондону, као ни у овогодишњем издању Светске лиге.

Олимпијске игре у Лондону одржаће се од 27. јула до 12. августа ове године.

 

Колаковић: Поштујемо Миљковићеву одлуку, циљеви исти

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је данас да није изненађен одлуком капитена Ивана Миљковића да не игра у квалификацијама за Олимпијске игре и у Светској лиги.

"Иван ми је још у фебруару саопштио своју одлуку. Желели смо да настави да предводи ове момке, али то је његова одлука и сигурно је није лако донео. После толико година поштеног и искреног односа према репрезентацији заслужио је да поштујемо његов став", рекао је Колаковић.

"Наше амбиције су непромењене, желимо да се пласирамо у Лондон, без обзира на то што Миљковић неће бити са нама. Али, не смемо да заборавимо ни Светску лигу, мада су Олимпијске игре приоритет у овом четворогодишњем циклусу", закључио је Колаковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се