"Око соколово" и у одбојци

Технологија, полако али сигурно, куца на врата спорта. Након тениса, "хокај" ће бити примењиван и у одбојци. Нови систем тестира Фајнал фор Лиге шампиона, и ако све буде како се очекује, пуна имплементација почиње већ на Олимпијским играма у Лондону.

"Око соколово", од сада, помаже и одбојкашима. На Фајнал фору Лиге шампиона за одбојкаше, који се наредног месеца одржава у Пољској, биће прво такмичење где ће овај систем бити примењиван. За оне који не знају, "хокај" систем је компјутерско-графичка анимација која помаже у утврђивањутачне позиције лопте.

Овај систем је широј спортској јавности постао познат кроз тенис, који је на неки начин постао незамислив без њега. Коначно, играчи имају могућност да се, на легитиман и мирољубив начин, боре са судијским одлукама које сматрају неисправним.

Уколико се покаже као успешан, "хокај" би у потпуности могао да заживи, када је одбојка у питању, већ на Олимпијским играма у Лондону.

"Овакав видео систем за утврђивање исправности судијске одлуке први пут ће да се примењује на једном међународном такмичењу. Видећемо каква ће реакција да буде после Фајнал фора и шта о томе мисле челници Светске одбојкашке федерације (ФИВБ)", рекао је испред Европске одбојкаше федерације (ЦЕВ) портпарол Федерико Фераро.

"Сувише је рано да се прича о томе да ли ће се користити на Играма у Лондону. Али, наравно да постоји идеја да се 'хокај' уведе на највећа одбојкашка такмичења. Остаје нам да сачекамо и да видимо како ће се показати".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се