Срушен "кинески зид"

Одбојкаши Србије савладали су у 10. колу Светске лиге у Токију селекцију Кине са 3:1 у сетовима (24:26, 25:18, 25:19, 25:12). Снимак утакмице емитоваћемо у 15.05 на Другом програму. Наредни противник Србије биће Сједињене Америчке Државе у недељу.

Могла је Србија и убедљивије да слави да је искористила сет лопту у првом периоду. Ипак противник је успео да преокрене у заслужено освоји први сет са 26:24. Играли су Кинези тада течније, прецизније и правили мање грешака.

У наставку су наши одбојкаши показали више енергије и потврдили су квалитет. Никола Ковачевић блистао је другом сету који је Србија добила са 25:18.

Кад је у трећем делу сломљен отпор упорних Кинеза било је јасно да ће екипа тренера Игора Колаковића забележити и четврти тријумф на Светском купу. Тај период завршен је резултатом 25:19, док је у последњем сету било још убедљивије - 25:12. Колаковић је у завршници утакмице пружио шансу резервистима, који су знали да је искористе на прави начин.

Миљковић и другови неће обезбедити олимпијску визу на овом такмичењу, али су подигли форму, играју све боље и бележе победе. Следећи квалификациони турнир Србија ће играти у Бугарској од 8. до 13. маја 2012. Евентуалну трећу прилику имаће на интерконтиненталном турниру од 2. до 10. јуна.

Србија: Петковић 2, Миљковић 17 (1 блок, 2 аса), Н. Ковачевић 17 (1 ас), Никић 10 (1 блок), Станковић 8 (2 блока), Подрашчанин 11 (4 блока, 1 ас), Атанасијевић 2, Рашић 3, У. Ковачевић 1, Терзић, Митић, Росић (либеро). Грешке противника 18, Сервис грешке противника: 7.

Кина: Ли 2 (1 ас), Јуан 17 (1 ас), Џанг 10 (12 аса), Џонг 7 (1 блок), Бијан 5 (1 блок), Лијанг 10 (4 блока), Жан, Чуи, Џенг, Конг, Сонг, Рен (либеро). Грешке противника: 8. Сервис грешке противника: 15.   

  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво