Представници екипа јавних медијских сервиса положили венац на споменик "Зашто?"

Представници јавних медијских сервиса РТ Словенија, Македонска ТВ, РТ Република Српска и српске дијаспоре из Холандије положили су венце на споменик "Зашто?" у Ташмајданском парку и одали пошту трагично настрадалим колегама из РТС-а у НАТО бомбардовању 1999. године.

Екипе медијских радника из Словеније, Северне Македоније, Републике Српске и Холандије већ традиционално више од 10 година учествују на Меморијалном турниру у малом фудбалу "Играјмо за 16" који Радио-телевизија Србије сваке године организује у сећање на погинуле раднике 23. априла 1999. године.

Непосредно уочи почетка такмичења у малом фудбалу Поско арени екипе су одале пошту минутом ћутања и полагањем цвећа испред споменика "Зашто?"

Присутнима се обратио и Мирослав Медић, председник Организационог одбора меморијалног турнира „Играјмо за 16" .

"Окупљамо се десетак година уназад, чланови групе "Наши" из јавних сервиса из региона долазе да заједно са нама одају почаст нашим погинулим колегама", рекао је Мирослав Медић.

Изјавио је да је њима, члановима породица погинулих посебно драго што колеге из региона долазе и са родбином и пријатељима поштују жртве, и деле тугу на неки начин док траје меморијални турнир.

Медић је додао да се наредног викенда играју турнири у фудбалу, шаху и стоном тенису, као и утакмица борбе за треће место женске групе малог фудбала.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво