Седам финала Меморијала овог викенда

Предстојећег викенда биће познати победници чак пет такмичарских група у малом фудбалу овогодишњег Меморијала „Играјмо за шеснаест“- групе РТС, Градови, Пријатељи, Ветерани 40 + и групе Наши која ће свој турнир одиграти већ у петак, 7. априла. Девету годину заредом одржаће се турнир у стоном тенису, а истог дана, у суботу 8. априла, шахисти ће по трећи пут играти за 16 трагично настрадалих радника РТС-а у НАТО бомбардовању 1999. године. Представници групе Градови окупљају се у Београду и играју завршне утакмице.

Међународни меморијал РТС-а „Играјмо за шеснаест“, 24. по реду, полако улази у завршницу овог викенда.

У четири сале у Београду мали фудбал ће се играти од петка када ће у Поско арени надигравати представници колега из јавних медијских сервиса у региону РТ Словеније, Македонске ТВ, РТ Република Српска и дијаспора из Холандије - у групи „Наши“ .

У суботу 8. априла у СЦ Раковица и СЦ Вождовац на Бањици завршну фазу играју представници група осам градова. Победник групе Градови биће познат већ тог дана.

У недељу, 9. априла знаћемо победнике групе РТС и групе Ветерани 40+, победнике групе Пријатељи и финалисте групе Жене, даме које ће играти утакмицу у Суперфиналу 23. априла.

Уочи Суперфинала, у суботу 22. априла најсупешнији у групама одиграће баражне утакмице.

Стони тенис у Мастеру десети пут

Турнир у стоном тенису „Играјмо за шеснаест“ ове године одржава се јубиларни 10 пут.

Више од 60 играча, у две конкуренције, играће у СЦ Мастер у Земуну. Почетак је у 10 часова. Пријављено је 40 мушкараца и 22 жене који ће се такмичити у синглу и дублу (мушкарци), док ће даме играти само у синглу.

Већина такмичара су запослени у РТС-у. Организатор турнира је Драгица Живановић, некадашњи репрезентативац и међународни судија у овом спорту.

Шахисти трећи пут

Ове године шахисти ће по трећи пут играти за 16 трагично страдалих радника РТС-а у Нато бомбардовању 1999. године.

Поред запослених у РТС-у, бивших радника, пензионера и деце наших радника на турниру ће ове године наступити и шахисти из Русије, Грчке, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Очекује се да турнир по бројности надмаши претходна два.

Предвиђено је да се одигра 9 кола по Швајцарском систему. Играчи ће за сваку партију имати по 5 минута за размишљање.

Турнир се игра у суботу, 8. априла, од 11 часова у просторијама ШК Раднички, на адреси Господара Вучића 231. Организатор је Марко Максимовић, новинар у Јутарњем програму РТС-а.

Овде можете преузети резултате и распоред групе Пријатељи.

Овде можете преузети резултате и распоред групе Градови A.

Овде можете преузети резултате и распоред групе Градови Б.

Овде можете преузети резултате и распоред групе Ветерани.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво