Читај ми!

За шеснаест колега играмо и ове године!

Традиционални, позивни, међународни, a пре свега меморијални спортски турнир "Играјмо за 16", одржаће се и ове године, 23. пут у континуитету. Спортски сусрети од 7. маја до 19. јуна (викендима) биће организовани у складу са могућностима организатора, али са циљем истим као и свих претходних година - одавања почасти убијеним радницима РТС-а 23. априла 1999. године и у знак сећања на све жртве НАТО бомбардовања Србије 1999. године. Да се никада не заборави и никоме више не понови.

Претходне две године борбе са епидемиолошком ситуацијом ипак нису зауставиле организаторе Меморијала „Играјмо за 16", РТС и Спортски савез Србије, да у оним интервалима када је то било здравствено безбедно, организују турнире у готово свим спортовима у иначе веома богатом програму ове манифестације.

Прошле године одржан је турнир у стоном тенису и електронском фудбалу, док су екипе РТС-а одиграле своја такмичења у малом фудбалу.

Ове године у плану новог Организационог одбора Меморијала „Играјмо за шеснаест" је да обнови турнир у свим спортовима: малом фудбалу, дечијем фудбалу, електронском фудбалу, баскету 3 на 3, стоном тенису, куглању и шаху, по бројним градовима Србије и уз учешће представника дијаспоре.

Одласком у пензију, Веселину Грозданићу престаје функција.

Нови председник Организационог одбора Меморијала „Играјмо за шеснаест" је Мирослав Медић, брат покојног Синише и учесник свих досадашњих туринира у малом фудбалу.

Медић је на овој функцији наследио Веселина Грозданића који је уназад 11 година водио организацију и режирао финални турнир.

За време његовог мандата турнир је унапређен и проширен и прерастао у значајну спортску манифестацију сваке године, широм земље.

Симболична примопредаја дужности обављена је у сали Управног одбора РТС у Таковској 10.

"Искрено се поносим учешћем у раду овог организационог одбора. Захваљујем на поверењу и доброј сарадњи. Желим да се Меморијал још успешније настави а све наше жртве 99.-те године преселе у незаборав", изјавио је Веселин Грозданић који је именован за почасног председника Организационог одбора Меморијала „Играјмо за шеснаест".

 

„Велика је част и у исто време задовољство наставити председавање турниром после Веселина Грозданића. Допринео је и лично и професионално квалитету и обиму ове манифестације. Надам се да ћемо успети да је организујемо, наредних година, онако како смо је са Веском унапредили. Захваљујем се посебно Светозару Станковићу из Спортског савеза Београда без чије помоћи, кординације и сарадње не бисмо могли ни јуче ни сада. Идемо даље", истакао је Мирослав Медић, нови председник ОО Меморијала.

Одлуком генералног директора РТС Драгана Бујошевића нови чланови Организационог одбора постали су Маријана Гојковић, генерални секретар РТС док је за техничког секретара Одбора именована Драгана Ћукић.

Чланови су још Ненад Милуновић, Душко Радић, Надица Ненадовић, Горан Мишић, Небојша Терзић и Ана-Марија Симоновић. Део Организационог одбора су и председници такмичарских комисија за спортове који ће бити заступљени на турниру: Драгица Живановић (стони тенис), Милета Јевтовић (куглање), Милорад Медић (баскет 3 на 3), Александра Јоксимовић (дечији фудбал), Александар Цветковић (електронски фудбал) и Марко Максимовић (шах).

РТС овај турнир организује заједно са Спортским савезом Београда и уз помоћ Министарства омладине и спорта, као и спортским институцијама града Београда.

Јавни жреб за све учеснике Меморијала у малом фудбалу планиран је за

27. април. Почетак такмичења у суботу 7. маја. Истог дана одржаће се и турнир у стоном тенису.

Информације о почетку такмичења, планираном распореду и датуму јавног жреба биће благовремено објављене на овој страници сајта РТС и на фејсбук профилу Меморијала.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије