Одржана конференција за штампу турнира "Играјмо за 16"

У присуству породица погинулих колега, партнера, пријатеља и сарадника Јавне медијске установе РТС, одржана је конференција за новинаре и жреб поводом 18. Међународног турнира РТС-а у малом фудбалу под називом „Играјмо за 16“.

Минутом ћутања одата је почаст погинулим пријатељима, колегама-радницима Радио-телевизије Србије који су убијени 23. априла 1999. године током бомбардовања зграде РТС-а у Абардаревој.

„За све нас запослене у РТС-у 23. април је посебан датум када се сећамо недужно страдалих колега и пријатеља. То је дан сећања, али и тренутак када сами себе и своје улоге изнова преиспитујемо" рекла је поред осталог Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма обраћајући се присутнима у име РТС-а.

"Сећамо их се са тугом и намером да их никада не заборавимо, али у исто време, а то је и идеја овог турнира, славимо њихове изненада прекинуте животе и живот као такав учешћем у манифестацији „Играјмо за шеснаест".

„Част ми је да и ове године будем присутан на турниру који се игра у знак сећања на трагедију недужно изгубљених живота током бомбардовања зграде РТС-а" - рекао је Арно Гујон хуманиста, оснивач и директор организације „Солидарност за Косово".

„Од срца честитам свима који негују ово сећање и организаторима на успешности овако велике манифестације за коју зна читава земља", додао је Гујон. 

Председник Организационог одбора Меморијала „Играјмо за 16" редитељ Веселин Грозданић овом приликом је нагласио:

„Заборав је честа појава у савременом друштву, а оно што се догодило 23. априла 1999. године никада не сме да се заборави, баш као што од заборава морамо да сачувамо имена свих погинулих радника РТС-а. Турнир је порастао у велики спортско хуманитарни и наравно меморијални догађај који се игра у Београду и широм Србије. Верујем да ће наставити да се развија и у будућности јер је то обавеза свих нас".

"Веома смо поносни због чињенице да је Турнир прерастао београдске оквире, данас се игра у осам градова у Србији. Ниједан инцидент није забележен током више месеци такмичења прошле године што значи да су сви учесници свесни важности и значаја турнира „Играјмо за 16", нагласио је представник Спортског савеза Београда и сарадник РТС -а у организацији такмичења Светозар Станковић.

Мирослав Медић, рођени брат покојног Синише, представник породица погинулих радника и члан Организационог одбора Турнира захвалио се свима на подршци.

Након конференције, оджан је жреб екипа које ће се такмичити у малом фудбалу

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво