Пожаревац и Комунална полиција на победничком трону

Сусретима суперфинала у обе конкуренције спуштена је завеса на Меморијални турнир у малом фудбалу „Играjмо за 16“. Даме из Комуналне полиције победиле су ЖФК Рад, док је у мушкој конкуренцији Пожаревац надиграо Ветеране РТС.

Завршним окршајима током претходна три дана и церемонијом доделе признања најбољима стављена је тачка на седамнаесто издање најмасовнијег турнира у малом фудбалу на овим просторима.

У спомен на мучки убијене раднике РТС и све остале невине жртве НАТО агресије широм Србије, мали фудбал су ове године играле укупно 182 екипе из Београда, Крагујевца, Суботице, Зрењанина, Бора, Пожаревца, Јагодине, Ниша, Ужица; учешће су у завршници такмичења узели и представници нашег народа из Дистрикта Брчко и Холандије, као и запослени у јавним медијским сервисима Републике Српске, Словеније и БЈР Македоније.

У петак су на програму били сусрети баража за учешће у полуфиналу. Комунална полиција изгубила је од Треф спорта са 3:1, док је Аеродром „Никола Тесла" извојевао победу од 5:2 против ТАНЈУГ-а.

До титуле првака групе „Наши" Дрина Република Српска дошла је благодарећи победама над екипама РТВ Словеније (6:1), Равна Гора Додрехт (2:1) и РТВ БЈР Македоније (4:0). На путу до финала Скопљанци су савладали РТВ Републике Српске (2:0) и изгубили од Дистрикта Брчко (0:1), а за трећу позицију у овој групи холандским Равногорцима била су потребна два тријумфа - против РТВ Словеније (4:0) и Дистрикта Брчко (5:3).

Субота нам је донела расплет и разрешење свих дилема: Пожаревац је након извођења пенала славио против Треф спорта са 3:2, а Дрина Република Српска је истим резултатом у регуларном току утакмице поразила Аеродром „Никола Тесла". У међусобном окршају победника ових мечева Пожаревљани су остварили заслужену победу од 4:0, па је коначно било познато и име другог учесника суперфинала у мушкој конкуренцији.

У присуству чланова породица настрадалих радника РТС, бројних спортских посленика Београда и Србије те запослених у националној Радио - телевизији и осталим медијским кућама, недељно поподне било је резервисано за мечеве који су одлучивали о коначном пласману на турниру. Бронзано одличје код жена понела је Војна академија, а у мечу за треће место код мушкараца Дрина Република Српска савладала је ЕКГ са 5:2. Мада нерешен резултат на полувремену (1:1) није наговештавао ватромет голова у наставку, гости из Републике Српске су захваљујући пре свега бољој физичкој припремљености у другом делу игре релативно лако изашли на крај са посусталим ривалом.

У сусретима дуго очекиваног великог финала уживао је и телевизијски аудиторијум путем одложених преноса из Спортског центра „Вождовац". Најпре су на терен изашле даме из Комуналне полиције и ЖФК Рад, а потом су копља укрстила и господа из тимова Ветерана и града Пожаревца.

Суперфинале у женској конкуренцији донело је мање неизвесности него што је уобичајено у оваквим приликама. Наиме, већ почетком утакмице агилна Марина Митровић постигла је ефектан погодак за „комуналке", а иста играчица је и почетком другог дела игре натерала врло доброг голмана „грађевинарки" Марију Милошевић да поново вади лопту из мреже чиме је судбина ЖФК Рад била запечаћена. Комунална полиција је током целог сусрета играла врло ангажовано, чврсто и борбено у границама фер плеја, док се од Бањичанки свакако очекивало више од приказаног.

Почетни ударац у сусрету Ветерани - Пожаревац извео је малени Лазар Драгојевић, чији је стриц Драгорад изгубио живот у нападу НАТО агресора на зграду РТС априла 1999. Пожаревљани су били за нијансу бољи у свим елементима игре, а током већег дела меча најозбиљнију претњу по гол изабраника тренерског тандема Терзић - Радић представљала су браћа Симић. Имајући то у виду, куриозитет је да Небојша Терзић, капитен Ветерана РТС (иначе некадашњи првотимац бројних престоничких клубова и бивши тренер ФК Хајдук 1932. из Шимановаца) уопште није улазио у игру, премда је од првог судијског звиждука било јасно да његови времешни саиграчи тешко могу да парирају разиграним, дисциплинованим и лепршавим Пожаревљанима. И поред прилично убедљиве и сасвим заслужене победе Стижана од 3:1, општи утисак је да коначни резултат не осликава најреалније однос снага на терену.

На завршној свечаности медаље и пехаре најуспешнијим тимовима доделили су наша прослављена кошаркашица Наташа Ковачевић, селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић, Мирослав Медић, представник породица настрадалих радника РТС и Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

За најбоље појединце 17. меморијала „Играјмо за 16" проглашени су Александар Талић (Ветерани - најбољи играч турнира), Звездан Глишић (Пожаревац - најбољи голман) и Никола Сабовљев (Ветерани - најбољи стрелац), а најистакнутије појединке су Драгана Родић (Комунална полиција - најбољи играч), Оља Штака (Комунална полиција - најбољи голман) и Милица Јанковић (Војна академија - најбољи стрелац).

Поводом јубиларног десетог учешћа на турниру пригодним плакетама награђени су ветерани ФК Партизан, ВМА Академац и Радио - телевизија Војводине.

Резултате финалног дана Меморијала „Играјмо за 16" можете погледати овде. Резултате групе „Наши" можете погледати овде, резултате групе „Жене" можете преузети овде, а резултате завршнице такмичења уочи финала преузмите овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво