Читај ми!

Пуно изненађења у финалним сусретима по групама

Изванредно садржајне фудбалске битке вођене су током минулог викенда под сводовима здања Завода за спорт и медицину спорта Србије у Кошутњаку и „Поско арене“ на Царевој ћуприји. У завршницу такмичења пласирали су се Комунална полиција (из групе „Чувари Србије“), Треф спорт („Партнери“), Аеродром „Никола Тесла“ („Пријатељи“), ТАНЈУГ („Медији“), Пожаревац („Градови“) и Ветерани („РТС“).

Финални сусрети по групама на Меморијалном турниру „Играјмо за 16" оправдали су очекивања и најпробирљивијих љубитеља футсала у свим елементима, што за последицу има и поједине резултате којима се мало ко надао.

Прво изненађење представљао је пораз од 1:3 који је доживела Ватрогасна бригада у одмеравању снага са Комуналном полицијом у финалу „Чувара Србије".

Иако и „ватрогасци" и „комуналци" несумњиво спадају у ред квалитетних тимова, већина упућених ипак је уочи меча нешто веће шансе давала Ватрогасној бригади која је и прва дошла у вођство у 7. минуту. До полувремена Комунална полиција је успела да анулира предност противника, а у другом делу игре је са још два ефектна поготка показала и доказала да у следећу фазу одлази потпуно заслужено.

Финални окршај групе „Медији" донео је више голова али и мање узбуђења, тако да је ТАНЈУГ без већих потешкоћа и осцилација у игри победио Арену спорт са 4:2.

По многима, изненађење дана представљао је пораз екипе Крагујевца од тима Пожаревца у групи „Градови". Шумадинци и Стижани у регуларном току сусрета одиграли су нерешено (2:2), док су у извођењу пенала који су уследили Пожаревљани ипак били за нијансу спретнији - на крају су славили са 3:2 против гласовитих мајстора игре „на петопарцу" из града на Лепеници.

Нешто мање изненађење приредио је Треф спорт у групи „Партнери" савладавши благо фаворизовани Интелектуалац СГ са 4:3 после резултатске клацкалице током целог сусрета, док је Аеродром „Никола Тесла" у финалу групе „Пријатељи" против ВМА Академца остварио убедљив тријумф (4:1) благодарећи знатно ангажованијој и дисциплинованијој игри.

Информативни програм у сусрету за треће место групе „РТС" извојевао је победу од 4:3 над Обезбеђењем тек после серије пенала, а у финалном мечу Ветерани су рутински савладали ЕКГ са 4:1. Победници су тиме освојили свој шести наслов најбоље екипе Радио - телевизије Србије у досадашњој историји Меморијалног турнира „Играјмо за 16", уједно се пласиравши у велико финале овогодишњег такмичења.

Забележимо и то да су на малој свечаности која је уследила након последњег судијског звиждука додељена скромна признања најбољим играчима тимова из наше куће у шест категорија: за најбољег голмана проглашен је Горан Арсић (ЕКГ), Драган Јанковић из Информативног програма је овогодишњи најбољи играч одбране, титулу најбољег асистента понео је Марко Петковић (ЕКГ), Никола Сабовљев (Ветерани) најбољи је стрелац, играч са најатрактивнијим потезима био је Стефан Ђурковић из Обезбеђења, док је Александар Талић (Ветерани) проглашен најбољим играчем малог фудбала у РТС.

Резултате такмичења за групу Градови можете погледати овде, а резултате финала по групама овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво