Читај ми!

Узбуђења у другом колу "Игрaјмо за 16"

На теренима Завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку и „Поско арене“ на Царевој ћуприји током викенда који је за нама на програму су биле утакмице другог кола такмичења по групама на 17. Меморијалном турниру у малом фудбалу „Играјмо за 16“

За разлику од претходне недеље, број сусрета који су регистровани службеним резултатима или су пак одложени овога пута сведен је на минимум, те су руководилац такмичења Горан Мишић и Такмичарска комисија имали знатно мање посла око тумачења и примене Правилника.

На челу Групе „Чувари Србије" и даље се налазе Ватрогасна бригада и Комунална полиција. „Ватрогасци" су правом канонадом голова „почастили" тим „Курјака са Ушћа" (5:0), док „комуналци" ни овога пута нису морали да се помуче да би укњижили нова три бода: као и у првом колу, и сада су сусрет добили за зеленим столом (3:0, ПФФ) јер им УС полиције није изашао на мегдан. ИПА Београд је победио ПУ Раковица са 4:3, а 250. ракетна бригада је у изједначеној игри на крају поражена од ПС Палилула са 1:0.

У групи „Медији" дневни лист „Спорт" преузео је једну од две водеће позиције тријумфом од 3:1 против досадашњег лидера - тима РАС Србија, док су у сусретима против „Српског телеграфа" и РТВ БН екипе „Арена спорта" и ТАНЈУГ-а забележиле своје прве победе (1:0 и 5:0).

Ситуација у групи „Партнери" је тренутно најкомпликованија: поред тима „СГ Интелектуалац", који једини има максималан учинак, у мечевима следећег кола још три екипе („Треф спорт", Завод за спорт и медицину спорта Србије и „Г4С") имаће реалну шансу да изборе право даљег играња на Турниру. Узгред, рецимо и то да је овога викенда убедљиво најефикаснији био Завод за спорт и медицину спорта Србије, који је поразио Енмон са чак 8:0.

Код „Пријатеља" најсолидније изгледе за пролаз у следећу рунду за сада имају Аеродром „Никола Тесла" и ЈП „Ада Циганлија" са стопостотним учинцима, док их у стопу прате Српска и УВФК Београда са по четири, те ВМА Академац са три освојена бода. Сусрет између Ветерана ФК Партизан и Кадета Војне академије одложен је на молбу екипе најмлађих припадника наше Војске.

Пред треће коло у групи коју сачињавају тимови из Радио - телевизије Србије са по шест бодова на конту издвојили су се Веретани, Радио Београд и Обезбеђење. Разиграни Ветерани су са 6:0 рутински победили индиспонирану ТВ технику, а „радијаши" су „петардом" испрашили нејаку Музичку продукцију. Најупечатљивији тренутак тог сусрета виђен је у 10. минуту, када је неумољиви Вукотић у маниру врсног мајстора игре „на петопарцу" ефектно савладао немоћног Станојевића за вођство Радио Београда од 2:0.

У осталим утакмицама „портири" су без већих потешкоћа савладали Информативни програм са 2:0, док се сада отписани „Повратак отписаних" налази на путу без повратка након пораза од 3:1 који им је нанео ЕКГ.

Следеће недеље очекује нас и својеврстан дерби РТС-а: у матинеу од 9 часова, у сали Завода за спорт и медицину спорта Србије у Кошутњаку, на програму ће бити меч Радио Београд - Ветерани. Ради се о два најтрофејнија тима наше куће у досадашњој историји Меморијала „Играјмо за 16": и Радио Београд и Ветерани у својим витринама имају по три титуле победника Турнира, тако да овај сусрет свакако доноси и посебно надахнуће учесника у борби за престиж унутар РТС-а.

 

Резултате утакмица по групама можете погледати овде: РТСПријатељиПартнериМедијиЧувари Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво