Меморијал може да почне, одржан жреб за екипе РТС-а

Чак шеснаест екипа запослених у Радио-телевизији Србије пријавило је учешће на овогодишњем турниру РТС-а у малом фудбалу који се традиционално, 17. годину заредом, одржава у знак сећања на погинуле раднике РТС-а током НАТО бомбардовања 1999. године.

У сали Управног одбора РТС-а данас је одржан жреб који је одредио редослед такмичења за РТС-ове тимове.

"Импресиван је број учесника Меморијала, који расте из године у годину. Посебно смо поносни на чињеницу да ће у знак сећања на погинуле раднике РТС-а и све друге жртве НАТО бомбардовања у Меморијалу РТС-а учествовати укупно 150 екипа из целе Србије, региона, као и представници наше дијаспоре", истакао је Веселин Грозданић, председник Организационог одбора Меморијала "Играјмо за 16".

Прве утакмице на програму почињу у недељу, 21. фебруара 2016. од 9 часова, а ова, прва фаза Меморијала, играће се у републичком Заводу за спорт и медицину спорта (Кнеза Вишеслава 72).

"Допринос који свако од нас у својим могућностима даје Меморијалу 'Играјмо за 16' показује да поштујемо себе, да опраштамо, али да не заборављамо. Мали фудбал је био полазна основа за организацију овог меморијалног такмичења, али у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања данас играмо и кошарку односно баскет три на три, стони тенис, куглање и друге спортове... Подсећам учеснике да је фер-плеј на терену заправо најбољи могући начин да одржимо сећање на наше колеге", додао је Грозданић.

У групи А играће: Обезбеђење (победник Меморијала прошле године), Радио Београд, Расвета и Меда, ФК Возни парк.

У групи Б: Информативни програм, Најгори до сада, Музичка продукција, Бебе возни парк

У групи В: ЕКГ, Ветерани, Сценска, Мастер

У групи Г: Повратак отписаних, Маторци, ТВ техника, Спортска.

Распоред учешћа екипа по позиву за овогодишњи Меморијал биће познат после јавног жреба који ће се одржати 10 марта у 13 часова у Холу РТС-а.

Распоред и термини одригравања утакмица РТС-ових екипа је познат и можете их овде погледати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво