Бор победник суперфинала „Играјмо за 16“

Екипа Бор победник је овогодишњег, 16. Меморијалног турнира РТС-а „Играјмо за 16“ у малом фудбалу који се игра у знак сећања на 16 погинулих радника РТС-а и свих жртава НАТО бомбардовања у Србији 1999. године.

У суперфиналу у УСЦ Вождовац на Бањици у Београду, Бор је савладао екипу РТС Обезбеђење, прошлогодишњег победника, резултатом 2:1. У финалу жена екипа Студио Б победила је Војну академију после извођења пенала (3:2).

Спортски дан посвећен сећању на све жртве агресије на Србију пре 17 година и ове године протекао је у величанственој и спортској атмосфери, била је то круна после дваипо месеца такмичења „Играјмо за 16" широм Србије у организацији Радио-телевизије Србије и Спортског савеза Београда.

Од самог јутра играло се- да се не заборави! Турнир у стоном тенису почео је у преподневним часовима, потом су на спортски партер изашли и куглаши, а поподне су се играле утакмице за треће место у конкуренцији жена и мушкараца и на самом крају -финалне утакмице. 

Треће место у конкуренцији жена освојила је екипа РТС Спортска која је савладала екипу ЈСЛ Спорт са 1:0. У конкуренцији мушкараца у борби за треће место тим РТС ЕКГ био је бољи у извођењу пенала од екипе ВМА Академац (5:3).

Финале групе Жене између екипа Студио Б и Војна академија обиловало је узбуђењима. После узбудљиве игре у званичном делу утакмице и у продужетцима, на крају су ипак славиле девојке из Студиа Б после пенала. Екипа је играла у саставу Јелена Мијатовић, Барбара Узгарева, Милица Смиљковић, Гушаби Фагу, Јована Дрезга, Јована Полић, Јелена Полић, Петра Алексић, Василија Вијатовић, Драгица Вијатовић, Тамара Јелић, Јасмина Јончић и Биљана Тешић. Утакмици су допринеле фер суђењем и три даме, судије  Фудбалског савеза Београда Јелена Ристић, Сузана Станојевић и Марија Лазовић.

За најбољег стрелца проглашена је Оливера Милановић (Војна академија), за најбољу играчићу Петра Алексић из Студиа Б, а титулу најбољег голмана турнира понела је Тамара Јелић, такође из Студиа Б.

Суперфинале у мушкој конкуренцији било је неизвесно до последњих секунди меча. Обе екипе су дале све од себе, била је то „тврда" утакмица са доста прекршаја, а сви голови постигнути су у другом полувремену. Ипак, екипа Бора је пар секунди пре самог завршетка савладала екипу РТС Обезбеђење са 2:1.

Екипа Бор је играла у саставу: Срђан Анђелковић, Нино Стојановски, Ђорђе Јаретић, Марко Цокић, Милан Булатовић, Никола Крстић, Марко терзић, Драган Петковић, Дејан Машић, Драган Петковић, Милош Станојевић, Давор Чауревић и Миливој Ђенадић.

Екипа РТС Обезбеђење играла је у саставу: Милош Ђорђевић, Иван Несторовић, Ненад Милићевић, Срђан Милоављвић, Марко Петровић, Бранислав Букумировић, Никола Букумировић, Филип Савић, Милан Мићић, Милован Тадић, Александар Костић, Милан Суботић, Иван Ранковић, Данијел Живковић, Дејан Доросовац и Влада Лазовић. 

Турнир су судили: Ненад Радојичић, Бранко Галић и Славољуб Величковић.

Награду за фер плеј примио је играч Бора Марко Терзић. Најбољи голман је Ненад Милићевић (РТС Обезбеђење), најбољи стрелац је Филип Савић (РТС Обезбеђење) док је најбољи играч турнира Никола Крстић из Бора.

Женска екипа Комуналне полиције добитник је награде за фер плеј у конкуренцији жена.

На Меморијалном турниру РТС „Играјмо за 16" ове године учествовало је око 2500 такмичара, 170 екипа из целе Србије, мали фудбал се играо у осам градова у Србији и у Београду. Такмичило се у четири спорта, а наредне године организатори очекују још више учесника  широм наше земље.

Као и свих претходних година, подршку суперфиналистима у УСЦ Вождовац на Бањици пружио је Дечији хор РТС-а на челу са диригентицом Снежаном Деспотовић. Дечији хор РТС је певао Химну Србије и пригодну песму посвећену Београду и пролећу.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво