Читај ми!

Завршен Меморијал РТС-а, тријумф екипе "Обезбеђења"

После три месеца такмичења, завршен је 15. Меморијални турнир РТС-а. Победник је екипа Обезбеђења РТС-а, која је у финалу савладала екипу Теленора. Осим спортског надметања, циљ манифестације "Играјмо за 16" је сећање на погинуле у НАТО бомбардовању.

Ове године, "за 16" је играла цела Србија - у осам градова такмичило се више од 180 екипа. До финала су прошли тежак пут, а неки су били додатно мотивисани.

"За нас учешће има велики значај зато што је екипа обезбеђења била највећи иницијатор турнира од почетка тако да имамо додатни мотив, спремни смо да играмо за наше колеге", рекао је члан победничке екипе Бранислав Букумировић.

Марко Синђић из поражене екипе сматра да је квалитет турнира из године у годину све бољи.

"Веома је тешка конкуренција ове године на турниру, уз веома велики напор смо успели да дођемо до финала, Имали смо неке пехове и фалило нам је мало спортске среће за победу", рекао је Синђић.

Турнир "Играјмо за 16" организује с у знак сећања на шеснаесторо наших колега који су погинули током бомбардовања зграде РТС-а. На овај начин, уједно се сећамо и свих жртава бомбардовања 1999. године.

"Ово је лепа смотра, сећање и подсећање на трагедију. али истовремено и порука нашој власти да кривци једном буду процесуирани и изађу пред лице правде. То би била наша жеља али и жеља целе србије", рекла је Жанка Стојановић, мајка погинулог радника РТС-а

Док се чекао победник турнира, фудбалске снаге одмерили су глумци филма "Монтевидео" и екипа Војне академије.

"Официрима и људима који су учествовали у снимању серије са нашим глумцима који су данас на војној вежби велика је част обележити сећање на жртве ваших новинара и наших пријатеља", рекао је официр Светозар Василески са Војне академије.

Глумац Милош Биковић истакао је значај ове манифестације:

"Мислим да је веома важно да се сећамо и бомби и жртава, и јако ми је драго што овако људи реагују и што постоји ова традиција", рекао је млади глумац.

Осим мушкараца, мали фудбал играле су и жене. Ове године, први пут су се такмичили и стонотенисери и куглаши.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара