Ниш победник групе Градови

Екипа из Ниша освојила је прво место у групи Градови на овогодишњем 15. Меморијалном турниру „Играјмо за 16“ па је и даље у трци за Велико финале. Хала Слодес је још једном била домаћин узбудљивих утакмица Меморијалног турнира „Играјмо за 16“. Као и што се могло очекивати, завршница у групи Градови била је неизвесна до последњег тренутка.

Финале групе Градови између екипа Крагујевца и Ниша било је право финале, иако на почетку није деловало тако. Уводни минути су протекли досадно, у опипавању снага. Први гол постигле су Нишлије и то тек у 16-ом минуту.

Срећко Милосављевић је могао да се прослави у свом првом контакту са лоптом, али је промашио. Само неколио тренутака касније се искупио и одмах вратио на клупу. Џокер каквог би пожелели многи светски тренери. До краја првог полувремена Крагујевац је изједначио.

Одличну лопту у простор добио је Милован Илић који се није либио да шутира из прве и скоро да је поцепао мрежу противника. Голман Крагујевца је заиста био узданица свог тима, али је у 27. минуту направио ужасну грешку. Предуго је чекао са испуцавањем лопте, а Милош Златковић се прикрао и донео ново вођство Нишу. Нешто касније обе стране су имале две врхунске прилике. Ниш није реализовао чисту контру, а одмах затим екипа из Шумадије погађа стативу.

Крагујевчани су се ипак ишчупали. Осам минута пре краја Владан Николић се лепо наместио са седам метара и погодио Павловићеву мрежу. Било је 2:2. Могли су да дођу и до потпуног преокрета јер је тим са југа Србије већ направио пет прекршаја и сваки следећи би био пенал за Крагујевац. Нишлије су се више од пет минута контролисале, а меч је морао да се заврши вечитом фудбалском лутријом. Ови пенали су заиста били епски.

У првој серији оба голмана су реаговала мајсторски, дакле по промашај на обе стране. У наредне три серије сви су били прецизни. Почела је пета серија, а за Крагујевац је промашио Петровић, тако да је Јовановић имао меч лопту. Али, и он греши. Неизвност је прерасла у драму. Поново следи период када су извођачи у оба табора били успешни. Шутирало се десети пут. Живановић из Крагујевца није био концентрисан, а коначну тачку ставио је Дарко Врзић, један од најбољих играча у групи Градови.

Да би победници групе Градови, Нишлије, стигле до великог финала које се игра у недељу 13. октобра, мораће да савладају још две препереке. Први противник биће им или победник групе Дијаспора, која тек треба да се игра, или Арена спорт, која је освојила групу Медији.

Током протеклог викенда прво полуфинале групе Градови играли су Суботица и Ниш. Фудбалски удар севера и југа Србије. Суботичани су због резултата из групне фазе словили за прве фаворите Градова, али су се опекли на ватрене Нишлије. И пре меча стекао се утисак да би Суботица требало да има иницијативу у игри, што се током меча испоставило тачним.

Ипак, слика саме утакмице је била другачија. Екипа из северног предела наше земље је имала привидну контролу и није успела да озбиљније угрози гол Ниша, који је са друге стране створио неколико озбиљних прилика и то преко Дарка Врзића. Голман Суботице Душан Вукосављевић се истако више пута, а највећу непријатност је осетио када је његов саиграч, Чедо Жарковић умало постигао ауто-гол. После 40 минута занимљиве борбе мреже се нису затресле.

Пенали су морали да одлуче финалисту. У прве три серије сви су били прецизни. За Суботицу редом: Цветковић, Маравић и Јоветић, а за Ниш: Врзић, Ранчић и Златковић. Играчи Ниша су пред следећи пенал својих ривала направили малу, али осетну психолошку диверзију. Наиме, питали су судије да ли неко други може да брани уместо њиховог голмана Павловића.

Након краћег разговора са судијама и записничким столом установљено је да то није могуће па је Павле Павловић поново стао међу стативе. Овај кратак прекид је деконцентрисао Губеринића, следећег извођача за Суботицу. Тако је Миљковић добио шансу, коју је и искористио, да одведе Нишлије у финале.

Ниш је чекао победника Шумадијског дербија. Ужице и Крагујевац одиграли су далеко отворенију утакмицу. Тим Крагујевца је после само девет минута игре имао два гола предности. Стрелци су били Милован Илић и Лазар Ковачевић. У било ком полуфиналу рано вођство од 2:0 је сасвим озбиљна залиха.

Међутим, Крагујевчани су оскудевали са изменама и постављало се питање колико ће имати снаге да издрже против екипе Квиска из Ужица, која је имала више играча у погону. Умор је после тридесетак минута стигао Крагујевчане тако да су се Ужицу исплатили силовити напади. Бојан Милаћевић је поготком одржао свој тим у животу.

Осам минута пре краја играло се само испред гола Крагујевца. Како је време пролазило, Ужичани су били све нервознији и у једном минуту зарадили су два жута картона. Испоставило се да је крагујевачка тврђава била довољно чврста и до краја је издржала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво