Читај ми!

Да се никада не заборави! 

Јубиларни, 15. Mеморијални турнир у малом фудбалу “Играјмо за 16” улази у завршницу. Ове године такмиче се и тимови из осам градова Србије, а представници тих екипа су положили венце испред споменика “Зашто” у Абердаревој улици, у знак сећања на раднике РТС-а настрадале у Нато бомбардовању 1999. године.

У присуству представника породица настрадалих радника РТС-а и бројних колега, учесници Меморијалног турнира "Играјмо за 16" из осам градова Србије положили су венце и послали јасну поруку - да се никада не заборави.

За разлику од прошле године, када је шест градова дало представнике на нашем турниру, ове године заинтересованост је била највећа до сада јер чак осам екипа из Бора, Ужица, Пожаревца, Ниша, Јагодине, Зрењанина, Крагујевца и Суботице учествује на Меморијалу.

Петнаест година након иницијалне идеје да се кроз турнир у малом фудбалу ода почаст  радницима РТС-а настрадалим у Нато бомбардовању, турнир је превазишао оквире Јавног сервиса и данас читава Србија игра за 16, али се не тај начин одаје почасти свим невиним жртвама у бомбардовању наше земље.

Такмичење у групи градова почело је у 11 часова у Поско Арени и Слодесу, а финална утакмица биће одиграна у недељу. Уочи почетка такмичења одржана је смотра свих учесника групе Градови и уручене су захвалнице Радио-телевизије Србије свим представницима редакције Дописништава који су учествовали у овом такмичењу и одговорном уреднику Ненаду Ј. Ристићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво