Читај ми!

Атомски фудбал на женски начин

Екипе дневног листа Спорт и Војне Академије у полуфиналу конкуренције Жена, где чекају протвнице из групе Б где су екипе: Шумарски факултет, Јутарњи програм РТС-а, Студио Б и Први програм Радио Београда.

Жене не играју обичан фудбал него атомски. Први такмичарски меч женских екипа на Меморијалном турниру „Играјмо за 16" био је дуел листа Спорт и Комуналне полиције. Голова - чак осам, а игра на терену за поштовање фудбалске вештине девојака из обе екипе и, наравно, тима Војне академије, који је наступао касније. На жалост, девојке из Радија 202 се нису појавиле па су у групи А одигране само три утакмице.

Али, пођимо од прве која је била - благо речено - спектакуларна. Већ у другом минуту фудбалерке Спорта су водиле са 2 према 0 погоцима Барбаре Изгаревић и Драгане Пантовић. Изгледало је као да ће то бити убедљива победа, али је у екипи Комуналне полиције заиграо небрушени дијамант. Ђурђина Стојковић-Ђурђев је од седмог до 13. минута забележила хет-трик и својом игром подсетила на велике светске асове. Тресла је мрежу Спорта са лакоћом попут Луиса Суареза. Но, девојке из противничког табора се нису дале збунити.

Стрелци прва два гола су лепу сарадњу у 14-ом минуту крунисале голом Изгаревићке, тако да је било 3:3. Спектакл за све присутне се наставио. Ђурђина је у 17-ом минуту још једном потврдила класу и из волеја постигла свој четврти гол на утакмици. Мало који мушкарац се може похвалити оваквим билансом, још ако се узме у обзир да даме играју полувреме од 10 минута. Ипак, тачку на овај фудбалски празник је ставила одлична Ана Веселиновић минут пре краја. Ефектним поготком је донела Спорту бод који се касније испоставио битним.

Одмах затим на црту Спорту је изашла женска екипа Војне академије, коју је предводила са клупе Ранка Томић, бивше десно крило југословенске репрезентације. Строго и ауторитативно је координирала својим девојкама, које су на терену биле као у строју. Међутим, даме из Спорта су пробиле „војну формацију противница". Постигле су гол у седмом минуту преко Ане Величковић. У наставку је заблистала још једна играчица Спорта.

Андријана Тришић је повећала предност своје екипе. Заштитнице наше отаджбине су смањиле резултатат преко Јоване Јовановић, која је у 14-ом минуту завршила врло лепу акцију своје екипе. Тренутак касније Војна академија је могла и да изједначи јер је Спорт умало постигао аутогол.

Уместо своју, ипак су затресле мрежу противница. Андријана Тришић је два минута пре краја донела Спорту победу од 3:1,што је у том тренутку било довољно за прво место у групи.

Ево и шта је рекла девојка која се два пута уписала у стрелце на овом мечу:

„Две сјајне утакмице. Девојке су се жустро бориле. Хвала РТС-у што нас је позвао на турнир где преовладава фер-плеј и то је најважније. Конкуренција ће у полуфиналу бити још јача, али очекујемо да ћемо опет да пружимо добру игру"

И заиста Ана је била управу. У духу фер-плеја одиграни су први женски мечеви, а број фаулова је био занемарљив. За сваку похвалу.

Девојкама са Војне академије је преостала шанса да се победом против Комуналне полиције изборе за полуфинале. Оне су ту шансу искористиле, и то убедљиво. Голманка Комуналне полиције је неколко пута изванредно интервенисала,али у седмом минуту није могла да одбрани невероватно снажан ударац Милице Јанковић.

У наставку је Академија повећала предност. Још један евро-гол,овога пута Оливере Миленковић. Печат на убедљив тријумф Војне академије ставила је Јелена Шулић, и то капитенски.

Управо је она дала свој суд овог првог женског такмичарског дана у историји Меморијала „Играјмо за 16."

„Екипе су и више него добре. Играо се одличан фудбал упркос томе што су у главним улогама жене. Једва чекамо полуфинале."

Дакле женске екипе дневног листа Спорт и Војне Академије очекују своје протвнице из групе Б где су екипе: Шумарски факултет, Јутарњи програм РТС-а, Студио Б и Први програм Радио Београда.

Све утакмице у овој групи одиграће се 6. априла, такође у Поско арени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво