Читај ми!

Медији и Партнери за трон, стартују жене

Улазимо у саму завршницу 15. јубиларног Меморијалног турнира у малом фудбалу „Играјмо за 16“. Овог викенда, пред нама су финална надметања у конкуренцији Медија и Пријатеља, а први пут ће се у такмичерском делу представити и женски тимови.

Већ ове суботе, најпре ће на терен изаћи екипе које су се пласирале у полуфинале групе Медија.

Полуфинални парови су: Арена Спорт - Рингиер Аксел Спрингер и РТВ Војводина - Танјуг. Ови мечеви се играју 29. марта у Поско арени, а финална утакмица се игра одмах након другог полуфинала.

Главни фаворит за титулу у групи Медија свакако је екипа РТВ Војводине. Поред тога што су један од најефикаснијих и најуигранијих тимова на читавом турниру, имају и искуство. Од 2007. године константно су у завршницама.

Поред тога, РТВ Војводина је једном и освојила је турнир „Играјмо за 16". Сада траже нову прилику да дођу до финала које ће се играти 13. априла на Бањици и до борбе са екипом Обезбеђења за наслов најбољег тима у 2014. години.

Што се групе Партнера тиче, ове недеље они ће играти утакмице трећег кола групне фазе, а одмах након тога биће одиграни и полуфинални дуели, а затим и финално надметање. Очекују нас велика узбуђења. Подсећања ради, у групи Пријатеља прошле седмице тријумфовала је екипа ВМА Академца која ће играти у полуфиналу другог дела такмичења. Ко ће им се придружити у полуфиналу из групе Пријатеља и Медија, видећемо овог викенда. Такмичења која следе одиграће се и у групама Градова и Дијаспоре.

С обзиром на то да ће се победници ових пет група (Медији, Партнери, Пријатељи, Градови и Дијаспора) пласирати у наставак такмичења, биће одигран бараж меч за улазак у полуфинале између група Медија и Пријатеља, тако да ћемо добити четири тима у полуфиналу другог дела такмичења.

Жене дебитују у такмичењу

За разлику од претходних година када су жене учествовале искључиво у ревијалном делу такмичења и када су женски тимови РТС-а и Студија Б играли ревијални меч уочи мушког финала, ове седмице ћемо први пут видети и женске тимове у акцији која носи бодове. И даме ће своје утакмице играти у Поско Арени.

Подељене у две групе са по четири екипе, женске екипе ће се ове недеље надметати за пласман у полуфинале.

 

У групи А играће:

1. Комунална полиција
2. Војна акедемија
3. Радио 202
4. Спорт

У групи Б ће се надметати:

1. Шумарски Факултет
2. Јутарњи програм
3. Студио Б
4. Радио Београд Први програм

По две најбоље пласиране екипе ићиће директно у полуфинале такмичења. Улогу фаворита прихватиле су даме из екипе Комунале полиције, а занимљиво је да ће већ у групној фази снаге одмерити женски тимови Студија Б и Јутарњег програма - екипе које се добро познају са претходно одиграних ревијалних утакмица на Меморијалу Играјмо за 16.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво