Читај ми!

Уочи сусрета најбољих РТС-а

Памтимо разне моменте. Сви су они део нас, уклесени су у нама. Истина која никада неће отићи. А да ли нам је то довољно? Постојана срж лепо заокружене стварности која је интегрисана само у нашем сећању. Сјајан гол, прецизна размена додавања, пожртвован блок, спектакуларна одбрана... Остаје у нама. Верујемо у свој успешан потез и "хранимо" своју душу њиме. Није га тешко запамтити, а још га је теже заборавити. Али да ли нам је то довољно? Желимо ли само да памтимо или да будемо упамћени. Ако желимо ово друго морамо постати шампиони, јер туђе сећање је незахвално. Људи памте само оне најбоље, а никада не заборављају оних 16, због којих се комплетно такмичење и организује.

Имена победника знаће се у суботу, 22. марта. После сусрета "Обезбеђења" и "Информативног програма", крунисаће се шампион РТС-овог дела турнира који ће бити учесник Суперфинала 15. Меморијалног турнира у малом фудбалу "Играјмо за 16", а меч у лајвстриму можете гледати овде.

Ово је дефинитивно окршај најбољих екипа на овогодишњем турниру.

Најмлађи састав налази се у трећем узастопном финалу. Иако су пре почетка стављени у сенку "Ветерана" и "Информативе", играчи "Обезбеђења" крчили су пут самоуверено и постепено. У првој фази остварили су све три победе, додуше до једне су дошли службеним резултатом. У премијерном мечу са "Спортском редакцијом" победили су са 3:1, али су осетили довољно непријатности. Са 2:1 су савладали искусну екипу "Изградње и одржавања", мада је и на том мечу било трзавица. Ни друга фаза није почела баш према очекивањима. "Радио Београд" је успео да остане непоражен, али је екипа "Обезбеђења" сав свој колективни и индивидуални квалитет показала у наредне две утакмице. Предвођени левоногим Николом Букумировићем, надиграли су тимове "Расвета" и "Меда и РК-ХД 2" са резултатом 4:1, односно 3:1.

Стекао се утисак да је овај тим изузетно ефикасан, али и да је од сваког противника примио по гол. Међутим, у полуфиналу је виђена сасвим друга слика. Нови окршај са "Спортском редакцијом", овога пута био је неупоредиво захтевнији. Након 40 минута, благо речено напорне борбе, голова није било. Ипак, играчи "Обезбеђења" су после извођења пенала били успешнији и заслужено се домогли новог финала.

Један од оснивача овог тима, а данас селектор и духовни вођа, Ненад Милуновић Мрвица био је расположен да коментарише и претходног и предстојећег ривала.

"Полуфинале је за нашу екипу био најтежи меч на турниру. 'Спортска' је на неки начин избацила 'Ветеране' и имала подједнаке шансе за финале. Ми смо ипак нешто уигранији тим, што се могло видети током меча, али не и током извођења пенала. 'Информативни програм' има играче који су од првог дана на турниру. Искусни су и да не кажем 'намазани'. Предност у оваквим утакмицама свакако је искуство, а они га имају знатно више јер су просечно далеко старији од нас. Имају много такмичења у ногама. Ту пре свега мислим на Драгана Јанковића Обланду, који је 2010. играјући за 'Обезбеђење' освојио турнир. Наравно, ту је и Жикица, мозак екипе. Ја бих искрено волео да се ово финале не заврши пеналима, већ у регуларном току. Моји момци су млади, између 19 и 23 године и мислим да могу да 'надтрче' свог ривала. Играмо треће узастопно финале, надам се да неће бити  баксузно."

А да ли ће заиста трећи узастопни покушај "Обезбеђења" да се домогне великог финала бити баксузан, у многоме одлучују играчи "Информативног програма". Без сумње највише су показали на овогодишњем турниру у категорији РТС-ових екипа. У првој фази редом су "падале" екипе "Јуниора", "Музичке продукције и Расвете" и "Меда". "Информатива" је на те три утакмице постигла десет голова, а противници нису ни имали прилике да јој угрозе голмана. Ова разиграна екипа је започела другу фазу у истом стилу. Са 3:0 "страдала" је "Сценска". Једино није успела да матира одбрану "Спортиста" од којих је и примила гол, али срећом по "Инфомативу" није био признат.  Место у полуфиналу "информативци" су чекирали глатким тријумфом од 2:0 против актуелних шампиона "Ветерана" који у тој утакмици нису имали резултатски приоритет. У борби за финале против "Радио Београда" остварили су свој просек и постигли три гола. Међутим, тек тада су први пут осетили шта значи примити гол и то не један већ два. "Радио Београд" ипак није могао да направи сензационални преокрет, али је "Информативном програму" у укусу финала додао мало горчине, о чему сведоче речи Илије Гавриловића, једног од најбољих стрелаца те екипе.

"Тог дана смо одиграли мало слабије него у неким претходним утакмицама. Нисмо били баш на очекиваном нивоу", истиче Гавриловић.

До сада сте са већином противника играли игру "мачке и миша" и увек сте наравно били у улози мачке. Шта очекујете против тима који поседује исти стил, константно тежи да контролише игру и држи лопту у свом поседу?

"Тешка утакмица. Две најбоље екипе су дефинитивно у финалу. Биће то изједначен дуел и тешко је рећи ко ће преузети иницијативу. Оно што је сигурно - они ће против нас играти отвореније за разлику од неких других екипа. А нама више одговара када неко с нама жели да се надиграва."

Да ли бисте неког из младог састава "Обезбеђења" издвојили као највећу опасност?

"Не бих никога издвајао. Они су сви млади, брзи и кондиционо спремни. Чим су дошли до краја имају одличне појединце. Финале је чиста психологија, а сматрам да ће баш она бити наша предност."

Илија Гавриловић је постигао четири поготка и ако се у финалу упише у листу стрелаца, могао би да буде и најбољи голгетер турнира РТС-ових екипа. Међутим, он такву титулу неће јурити.

"Пожело бих мојим саиграчима добру игру и победу, а ко ће бити стрелац потпуно је неважно."

Такође један од истакнутијих чланова "Информативног програма" Милан Бишевац (не онај што игра у Лиону) дао је своје виђење предстојећег финала. Због инцидента на утакмици са "Ветеранима" додељен му је црвени картон, па је полуфинале посматрао ван терена.

"Црвени картон сам добио својом грешком, јер сам хтео да смирим узбуркале реакције играча. Сада, у финалу, волео бих да добром игром надоместим одсуство против 'Радија'. Поштујемо играче 'Обезбеђења'. Опасност долази од комплетног тима у коме су све школовани играчи. Ми ћемо опет приказати наш стил. Нападачки, јер другачије не знамо. Верујем у дух екипе и верујем да ћемо освојити турнир", самоуверен је Бишевац.

Пре финала одиграће се и меч за треће место између "Спортске редакције" и "Радио Београда" и то ће бити први сусрет ова два тима на овогодишњем турниру. После финала, уручиће се медаље намењене за прве три екипе РТС-овог дела такмичења, као и награде за најбољег голмана, стрелца и играча турнира.

РТС-ово надметање у малом фудбалу за 2014. годину завршава се у суботу, 22. марта, када ће се коначно знати и ко ће из наше куће бити учесник Суперфинала Меморијала "Играјмо за 16" које се игра 13. априла у Спортском центру "Вождовац".

Дођите у "ПОСЦО арену" и уживајте у фудбалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара