Америка тешко до злата

Шпаније је још једном показала да је једина репрезентација на свету која може да се носи, колико-толико, са суперзвездама које сачињавају "дрим тим". У репризи финала из Пекинга, Гасол и другови први пут су у Лондону натерали Американце да се прописно озноје, али за више од тога поново нису имали снаге,а ни знања. У победи од 107:100, Дјурент поново најефикаснији са 30 поена, док је Пау Гасол стао на 24.

Кошаркаши Сједињених Држава освојили су златну медаљу након што су у финалу савладали селекцију Шпаније , уз доста муке, са 107:100.

У првој четвртини већ је било јасно да нас очекује неизвестан меч, са много поена. Шпанци су показали да знају како треба играти против суперзвезда из НБА лиге, па су тако већ на старту повели са 12:7. Међутим, поенима Дјурента и Кармела Ентонија "дрим тим" је преокренуо резултат.

У последњем минуту прве четвртине највећа предност Америке је износила 10 поена (35:25), али је од тог тренутка Шпанија заиграла далеко боље.

Само два и по минута игре у наставку је било довољно „фурији" да, серијом од 14:2, поново поведе са 39:37.

Американци нису успели да се одлепе све до одласка на одмор, играло се кош за кош, па се тако на одмор отишло са минималном предношћу "дрим тима" од 59:58.

Ништа мања борба виђена је и у другом полувремену. Трећу деоницу обележила је и индивидуална борба саиграча из Лејкерса Брајанта и Гасола.

Али већ је постајало извесно да Шпанци, иако и те како способни да уморе Американце, немају коначно решење како да стигну и задрже предност. Таман када би се приближили, једна тројка Дјурента и другова вратила би их на почетак. Сизифов посао коначно их је уморио у последњој деоници.

На почетку последњег дела игре Американци су направили серију од 5:0, стекли предност од 90:84, коју је само увећао сјајни Дјурент још једном тројком.

"Дрим тим" је успео да стигне и до двоцифрене предности, коју је до краја само одржавао.

Најефинаснији у екипи САД био је Кевин Дјурент са 30 поена, који је забележио и девет скокова, као и Леброн Џејмс са 19 и Коби Брајант са 17 поена.

У селекцији Шпаније најефикаснији су били Пау Гасол са 24 постигнутих поена и Хуан Карлос Наваро са 21 поеном. Марк Гасол, кога су личне грешке спутале још у првом делу утакмице, стао је на 17 поена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво