Читај ми!

Да ли сте знали? - 14. део

Повратак Игара у њихову постојбину био је успешан. Рекордних 201 националних олимпијских комитета учествовало је на Олимпијским играма у Атини 2004. Најуспешнији су били спортисти САД, али не са превеликом предношћу над домаћином наредних Игара Кином и Русијом.

Спортисти Србије и Црне Горе (први пут под тим именом) на Играма у Атини освојили су две сребрне медаље - Јасна Шекарић у гађању ваздушним пиштољем и ватерполисти. Игре је обележила и борба против допинга у којој је откривено 23 спортиста, укључујући и шесторо "освајача" медаља (3 златне, 1 сребрна, 2 бронзане).

Повратак Игара у њихову постојбину био је успешан.

Рекордних 201 националних олимпијских комитета учествовало је на Олимпијским играма у Атини 2004. Најуспешнији су били спортисти САД, али не са превеликом предношћу над домаћином наредних Игара Кином и Русијом. Организација Игара била је беспрекорна, са посебним нагласком на безбедност и гостољубивост домаћина, пре свега армије волонтера.

Укупно 301 спортска дисциплина је била на програму Олимпијских игара, једна више него у Сиднеју четири године раније.

Игре у Атини пратило је 3,9 милијарди гледалаца крај ТВ екрана, три милиона више него у Сиднеју.

Жене се такмиче у рвању први пут на Олимпијским играма.

Леонтина Зиљард Ван Мурсел је постала прва жена бициклиста са четири златне медаље, а шест укупно, док је кануисткиња Биргит Фишер постала прва која је на свих пет олимпијских учешћа освајала по две медаље.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво