Читај ми!

Федекс хоће и олимпијско злато

Пре четири године освојио је злато али у дублу, сада жели да стигне и до олимпијског злата у синглу. Ветар у леђа доносиму тријум на Вимбдону и повратак на место број један на АТП листи. Да ли ће Швајцарац успети да за око месец дана понови успех на истом терену. Роџер Федерер каже да је спреман.

Најбољи тенисер света Швајцарац Роџер Федерер изјавио је данас да, након тријумфа на Вимблдону, са већим самопоуздањем ишчекује олимпијски турнир у Лондону.

"Сада сам шампион Вимблдона и то ми даје додатно. самопоудзње пред почетак Олимпијских игара. Истовремено, може да буде притисак, јер сам већ тријумфовао ове године на том турниру. Игре у Лондону су наредни циљ, предстоји ми мало времена за одмор и припрему. Надам се да ћу поновити добру игру", рекао је Федерер.

Финални меч против Британца Ендија Мареја, у друштву Федерерове супруге Мирке, посматрале су трогодишње близнакиње Мајла Роуз и Шарлен Рива.

"Разговарао сам са њима јутрос и нисам сигуран да се сећају јучерашњег дана. Када сам победио 2003. године нисам веровао да ћу поново освојити Вимблдон и да ћу имати децу, која ће ме гледати како подижем трофеј", рекао је Федерер.

Федерер ће у Лондону учествовати на четвртим Олимпијским играма у каријери. Пре четири године у Пекингу освојио је златну медаљу у дублу са Станисласом Вавринком, а садашњу супругу упознао је у Сиднеју 2000. године.

Церемонија отварања Олимпијских игара у Лондону заказана је за 27. јул, а дан касније почиње тениски турнир.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара