Гигс оборио рекорд стар 88 година

Ушао је у готово све анале свог Манчестер јунајтеда, сада је кренуо и са обарањем рекорда на Олимпијским играма. Рајан Гигс је најстарији стрелац у историји фудбалског турнира, а рекорд који је оборио чудесни Велшанин, кога је управо националност спречила да игра на великим репрезентативним такмичењима у прошлости, био је стар 88 година.

Легендарни Велшанин Рајан Гигс наставља да пише историју. Фудбалер Манчестер јунајтеда успео је и да обори олимпијски рекорд, пошто је голом против Уједињених Арапских Емирата постао најстарији стрелац у историји Олимпијских игара.

Гигс је поготком у 16 минуту, на препуном Вембли стадиону, оборио рекорд стар 88 година - постављен још на Играма у Паризу 1924. године.

Наиме, Велшанин је погодак постигао са својих 38 година и 243 дана, а претходни рекорд држао је Египћанин Хусеин Хегази са 37 година и 225 дана када је те 1924. године дао гол Мађарима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се