Тања Драгић: Остварен сан

Српска атлетичарка Тања Драгић освојила је златну медаљу у бацању копља, у категорији слабовидих на Параолимпијским играма у Лондону, и оборила сопствени светски рекорд за пет метара. Драгићева (21) је до златне медаље дошла хицем од 42 метра и 51 центиметар у другој серији.

"За ово сам се спремала јако дуго и хвала Богу да се у правом тренутку све сложило. Ово је мојих пет минута које сам чекала баш дуго. Сањала сам ово. Пресрећна сам. Могу да се захвалим свом тренеру Властимиру Голубовићу који је од првог дана веровао у мене, и када нико није", рекла је Драгићева.

Она је додала да су заједничким снагама одрадили посао на најлепши могући начин.

"Овде сам пре свега желела да победим саму сабе, да докажем да могу, и то се остварило. Конкуренција је била изузетно јака. Две девојке су сада бациле преко мог старог светског рекорда. Ја сам доказала да сам најбоља и бацила сам четити пута преко светског рекорда", рекла је Драгићева.

Према њеним речима, противницама ће сада бити мало теже да је стигну.

"Публика је сјајна на стадиону. Ово човек може само да сања. Ово је нешто најлепше што спортиста може да доживи. За ово вреди пролити много зноја", рекла је Драгићева.

Она је објаснила да се такмичила пре четири године у Пекингу, али је била лоша и тада је пожелела да доживи да јој публика на Олимпијском стадиону аплаудира и да буде најбоља. То јој се данас остварило.

"Успоставила сам добар контакт с публиком. Гледаоци су ту због нас. Желела сам да подигнем руке на крају и да осетим публику и тај адреналин који сваки спортиста на великим такмичењима доживи", рекла је Тања Драгић.

Атлетичарка у овом тренутку није желела пуно да прича о лошим условима у којима је тренирала, јер је, како је рекла, "ово време за славље". Ипак, није сигурна у ком правцу ће ићи њена каријера када се заврше Параолимпијске игре.

"Много ствари не ваља. Једино ваља тренер Властимир Голубовић. Услови су катастрофа. Не желим да кварим овај тренутак који сам дуго чекала", рекла је Драгићева, која је освојила другу златну медаљу за Србију у Лондону.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво