Ово је само спорт

Капитен ватерполо репрезентације Србије Вања Удовичић изјавио је како остаје жал након пораза од Италије, али и да је сам пораз сасвим заслужен. Међутим, Удовичић је посебно нагласио да се треба, с обзиром да је ово само спорт, и понашати у складу са тиме и не туговати превише. Против Црне Горе, победиће онај ко се боље опорави од пораза у полуфиналу, истакао је Удовичић.

Капитен српских ватерполиста Вања Удовичић после пораза од Италијана у полуфиналу Олимпијских игара у Лондону рекао је да је свима тешко после неуспеха.

Удовичић је, такође, додао да је, ипак, све то само "спорт и забава за широке народне масе".

„Тешко је било шта рећи после изгубљеног полуфинала. Италија је заслужено победила или смо ми заслужено изгубили, сад није ни битно. Остаје жал и увек ће га бити. Најгоре је кад се спортиста преиспитује после меча и размишља у стилу 'шта би било, кад би било'. Ипак, ово је спорт, саставни део свих нас, гладијатори смо, забава за широке народне масе и треба да се играмо и нађемо срећу у томе", рекао је Удовичић.

На питање шта очекује против Црне Горе у мечу за бронзану олимпијску медаљу Удовичић је рекао:

„Меч за треће место је најтежи, долази после изгубљеног полуфинала и нама и Црној Гори. Играли смо пуно пута, добро се познајемо, победиће онај ко се боље опорави и са већом жељом уђе у тај меч".

Разочарање није могао да сакрије ни селектор Дејан Удовичић.

„Разочарани смо, то је моје емотивно осећање. Што се тиче саме утакмице, на почетку смо примили она два гола, они су одмах стекли предност, а ми смо после потрошили много енергије да бисмо их стигли. Нисмо успели, није било ни среће. Што се тиче суђења, сви они дупли дуели који су били за нашу предност нису санкционисани", рекао је Удовичић.

Андрија Прлаиновић је истакао да је пораз заслужен, али такође није могао да се отме утиску да је судијски критеријум био чудан.

„Заслужено смо изгубили, нисмо били на нашем нивоу, поготово у одбрани. Критеријум суђења нам није одговарао, али не одговара ником кад на минус један гол не можеш да добијеш фаул. Шта да се ради, то је ваљда нормално, посебно против Италијана", закључио је Прлаиновић.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво