Читај ми!

"Азури" надмудрили "Делфине"

Ватерполисти Србије нису се домогли финала олимпијског турнира, славили су Азури. Србија - Италија 7:9 (2:4, 2:2, 1:2, 2:1). У борби за бронзу наша селекција ће игрази против Црне Горе, недеља 15.30 РТС 1.

Делфини ће играти за бронзу. Нису успели да се домогну финала. Италија тактички боље ушла у меч, а и фортуна је била на њиховој страни. Наши нису искористили своје шансе, примили неколико "лаких" голова, пет пута погодили оквир гола. Све у свему предстоји дан опоравка и борба за бронзану медаљу против Црне Горе.

Италијани сигурнији у реализацији са играчем више. Делфини успевају да парирају , али у првом периоду срећа је у два наврата била на страни азура, лопта је после одбитка успела да превари Сора. Противник први долазе до предности. Наши стижу до изједначења преко Андрије Прлаиновића. Потом Вања Удовичић доводи Србију у вођство. Противник стиже до изједначења, 2:2. Сада азури суспевају да стигну до вођства, уследио је још један гол противника, 4:2. До краја четвртине наши не успевају да смање предност Италијана.

Делфини не успевају да преузму контролу игре, Италијани поново повећавају предност. Међутим Милан Алексић је сигуран и коначно користимо играча више, 5:3. Наши појачавају одбрану, а потом је Слободан Никић на правом месту и смањује на 5:4.

Међутим, Италијани имају неколико напада са играчем више, један успевају да реализују и поново је два разлике за противника.

Друго полувреме почело је нешто боље за делфине. Вања Удовичић смањује предност противника, 6:5. Нова серија играча више за азуре и противник успева да повећа предност. Наши немају среће, два одлично одрађена напада са играчем више, гол шанса, али пречка оба пута. Казна стиже, Италијани постижу гол из игре за 8:5.

У последњој четвртини Србија прва стиже до гола, стрелац је Филип Филиповић. Дуг период без погодака. Минут пред крај сусрета, Италијани поново постижу гол. Удовичић успева да смањи на 9:7.

Први финалиста олимпијског турнира је селекција Хрватске, која је савладала Црну Гору са 7:5.

"Ја ћу учинити све да се у Београд вратимо са медаљом", изјавио је селектор Удовичић непосредно по завршетку меча.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво