Читај ми!

Орлови уживо: "Делфини" без финала

Србија - Италија 7:9 Марко Новаковић успео је да се пласира у финале трке кајака једноседа на 200 метара као трећи у својој полуфиналној групи. Николина Молдован, која је своју полуфиналну трку завршила као четврта, пласирала се у Б финале. У петак, 14. дана такмичења у Лондону, Србија ће имати још једног представника, а то су, наравно, ватерполисти. Последња препрека "делфина" за улазак у финале је селекција Италије.

21.53 - Србија се неће борити за злато у Лондону, пошто је у полуфиналу изгубила од Италије са 9:7. "Делфини" нису имали среће, напад је лоше функционисао, Италијани уз доста среће иду у финале. 

21.36 - Пред улазак у последњу, одлучујућу четвртину, Италијани имају велика три гола предности (8:5). "Делфини" више пута погодили оквир гола, него мрежу голмана Темпестија. 

21.18 - Полувреме завршено предношћу Италије од 6:4. "Азури" срећнији ривал, Србија чак пет пута погодила стативу или пречку. 

21.04 - После доброг почетка "делфина", Италија преокреће резултат и после два срећна гола завршава прву четвртину са два гола предности (4:2). 

20.50 - Почео полуфинални меч ватерполо турнира Србија - Италија. "Азури" први долазе до предности са играчем више. 

16.15 - Ватерполисти Србије у 20,50 часова против Италије за финале олимпијског турнира. 

13.51 - "Било је тешко. Трудио сам се да оправдам позив и покажем да нисам овде случајно. Као што сам рекао и пре Олимпијских игара, даћу све од себе за финале, и то се десило. Сада ћу гледати само да уживам, да гурам са тим такмичарима. Може свашта да се догоди, нећу посустајати до последњег завеслаја", рекао је Новаковић после трке. 

13.01 - Након поновљеног старта, Николина Молдован завршила је полуфиналну трку на четвртом месту, што јој је донело пласман само у Б финале.   

12.17 - Марко Новаковић пласирао се у финале трке кајака једноседа на 200 метара. Новаковић је са временом 36,293 био трећи у својој полуфиналној групи.

11.26 - Николина Молдован, као трећепласирана у својој квалификационој групи, успела је да се пласира у полуфинале.

11.20 - За неколико минута почиње квалификациона трка у дисциплини кајака једноседа на 200 метара у којој учествује и Николина Молдован. 

10.37 - Првак Европе Марко Новаковић заузео је друго место у својој квалификационој групи у трци кајака једноседа на 200 метара, чиме је обезбедио место у полуфиналу.

Србија ће у петак, 14. дана на Олимпијским играма у Лондону, имати представнике у два спорта, кајаку и ватерполу.

Први наступа веслач Марко Новаковић, који се од 10.30 такмичи у квалификационој трци кајака једноседа на 200 метара, док у истој дисциплини од 11.20 наступа Николина Молдован.

Ватерполисти Србије од 20.50 играју против селекције Италије утакмицу полуфинала олимпијског турнира.

После неочекивано тешке победе у четвртфиналу против Аустралије (11:8), последња препрека изабраника Дејана Удовичића за улазак у финале је селекција Италије.

Актуелни светски првак са 11:8 елиминисао троструког олимпијског победника екипу Мађарске. У првом полуфиналу састају се Хрватска и Црна Гора (19.30).

На програму су полуфинални мечеви кошаркашког турнира у мушкој конкуренцији, Шпанија–Русија (18) и САД–Аргентина (22).

Много узбудљивије биће у првом мечу, пошто су Руси славили у групи 77:74, док се пролазак Американац у финале не доводи у питање.

Занимљиво је да је Шпанија изгубила од Бразила са 88:82 у последњем колу Б групе и у четврфинале ушла као трећепласирана. Многи су спекулисали да је "фурија" намерно изгубила тај меч како би у полуфиналу избегла САД.

Фудбалери Јужне Кореје и Јапа од 20.45 играју утакмицу за треће место на олимпијском турниру.

У полуфиналу одбојкашког турнира састају се Русија–Бугарска (16) и Бразил–Италија (20.30).

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво