Што пре почне, то боље

Михаил Дудаш нестрпљиво чека почетак такмичења Са качкетом на глави, у закопчаној тренерци до грла, гардероби која је откривала само шаке и осмех на лицу седео је младић у друштву две госпође и господина. На качкету и тренерци пише Србија.

Ова четворочлана група са занимањем посматра велике групе људи како се готово сударајући мимоилазе испред Олимпијског парка, у тржном центру Вестфилд, који се наслања на улазе и контролне пунктове испред борилишта.

Пролазе познати али овде ипак не тако приметни. Едвин Ван Дер Сар бивши голман Холандије и двоструки клупски првак Европе са Јувентусом и Манчестер јунајтедом. Када су видели Дикембеа Мутомба и Владе Дивца сви су схватили да се нешто важно дешава. Па не љубе се и грле два двометраша сваки дан!

Сва та атмосфера коју је видео, узбуђење због Олимпијских игара, познати надохват руке, људи који су срећни само зато јер су на неки начин део свега тога... утицала је на Михаила Дудаша, српског десетобојца који је све то посматрао у друштву мајке, оца и тетке.

„Једва чекам да почне. Заиста сам нестрпљив. Поготово сада када видим како све ово изгледа", каже 22-огодишњак.

„Нисам ни претпостављао да је овако изгледају Олимпијске игре. Нестрпљив сам јер хоћу да се такмичим."

Дудаш је имао мало проблема са повредама али верује да ће све бити санирано до старта такмичења.

„Све ће то да се среди. Само да почне."

Дудаш је направио неколико изузетних резултата у претходним годинама. Ове године је био четврти на Европском првенству за сениоре, прошле шести на Светском а пре четири био је трећи на јуниорском шампионату света.

Долази дан када ће остали морати да се навикну на њега у борби за медаље. Можда не на овим Олимпијским играма. Али ко зна, можда и на овим...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара