Читај ми!

Блог уживо, маскоте плаше децу

Још само четири дана је остало до почетка Олимпијских игара у Лондону. У британској престоници се већ налази велики број спортиста, новинара и туриста, а како се тренутак почетка буде приближавао, тај број ће бити још већи. За то време широм Лондона одржано је више протеста група за људска права. У лондонској општини Њухем затворено више од 80 бордела.

17.06 - Представљена фигура Усаина Болта у музеју Мадам Тисо. 

14.40 - Општа оцена стручњака и туриста је да су маскоте Игара, Венлок и Мандевил, одвратне. И поред тога маскота доноси огроман комерцијални успех.

14.20 - Мухамед Али стигао у Лондон што је изазвало нагађања да ли ће легендарни боксер учествовати у церемонији отаврања Игара. 

14.00 - Организатори најавили да ће, уколико не буде кише, на отварању направити вештачку кишу, која ће бити део церемоније отварања Олимпијских игара. Вештачку кишу планирао режисер отварања Дени Бојл. 

13.30 - Роџер Федерер неће носити заставу Швајцарске на отварању Олимпијских игара. "Понуђено ми је да носим заставу, али то ћу препустити неком другом", рекао Федерер. Уместо првог тенисера света, заставу Швајцарске носиће његов колега Станислас Вавринка. 

11.20 - Организатори потврдили да је су затворени сви бордели у близини олимпијског комплекса у лондонској општини Њухем. Полиција демантовала да затварање бордела има везе са Играма, већ да је то учињено због "забринутости заједнице".

11.00 - Четири дана до почетка Олимпијских игара у Лондону организатори такмичења муку муче са протестантима. Групе за заштиту људских права и заштиту права животиња организују протесте у британској престоници, док поједине медијске асоцијације замерају организаторима што су их заобишли приликом доделе акредитација.

Лондон ће за четири дана постати спортска престоница планете, када почну Олимпијске игре. У главни град Енглеске већ је стигао велики број спортиста, новинара и туриста. Аеродром Хитроу је пре неколико дана оборио све рекорде, када је преко њега више од 230.000 учесника Игара и навијача.

Више од осам хиљада волонтера помаже да се гости Лондона што боље снађу у британској престоници.

За безбедност учесника и гледалаца, осим приватне фирме за обезбеђење, брине и више од 2.000 војника.

Ипак не тресе све олимпијска грозница. Разне групе за људска права организују протесте који све више иритирају организаторе.

Тако су последњи протест организовале групе које се противе учешћу Саудијске Арабије и Ирана на Играма. 

У источном Лондону у општини Њухем, која се налази у близини олимпијског комплекса, полиција је у последње две године затворила више од 80 бордела.

"У протекле две године заиста смо видели пораст полицијских акција у олимпијским општинама", изјавила је Џорџина Пери, која води владин пројекат "Отворена врата", чији је циљ подршка проституткама у источном Лондону.

Перијева је указала да су многи бордели затворени и сада проститутке раде на улицама, које су много мање безбедно место.

"Жене улице се срећу са пуно полицијских захтева да оду из ове области. Не желе их овде током Олимпијских игара", изјавила је она за АФП.

Лондонска полиција је демантовала да је затварање бордела повезано са Олимпијским играма, наводећи да је ова акција "одговор на забринутост заједнице".

С друге стране, градоначелник Лондона Борис Џонсон отворено је подржао борбу против проституције уочи почетка Олимпијских игара.

Скотланд Јард није био у могућности да објави у колико је бордела полиција упала и колико је проститутки ухапшено у источном Лондону.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво