А сада, спектакл

Српски репрезентативци и селектор задовољни због пролаза у четвртфинале Евробаскета. Некад изгубиш, некад победиш... Вратили смо Турцима та пораз прошле године, рекао Тепић. Ивковић: Победа против одличних Турака.

"Добили смо одличну Турску. Велики тимови добијају и када се не игра добро и када ситуација делује изгубљено. Било је грешака, али то је сада занемарљиво - у четвртфиналу смо и на путу на којем смо желели да будемо после два круга такмичења", рекао је Миленко Тепић.

Бек Панатинаикоса, који је уз 12 поена имао и осам скокова, рекао је да се српским кошаркашима, бар на неки начин, "вратио" пораз на прошлогодишњем Светском првенству у Турској.

"Не кажем да постоји нека равнотежа, али обично испадне тако када се окренете иза себе. Најважније је да смо успели да добијемо утакмицу и да се пласирамо у четвртфинале, али сада нас очекује сасвим нови систем такмичења", рекао је Тепић.

Селектор Душан Ивковић рекао је да су његови момци победили одличан турски тим, који је, претходно победио Шпанце.

"Они су јако искусан тим, али смо добро ушли у игру, осим неких несрећних поена после ничије лопте, рецимо Тунџери у првој четвртини. У првој деоници примили смо само 11 поена, а у другој четвртини дошло је до пада концентрације и мислим да је ту дошао до изражаја недовољан фонд играча, поготово јер данас нисмо могли да рачунамо на Рашића. Међутим, водили смо целу утакмицу и мислим да би била неправда да смо изгубили", рекао је Ивковић.

Што се тиче жеља за противника у четвртфиналу, Ивковић каже да никада није бирао противнике.

"Противника никад нисам бирао, јер то не зависи од мене. Имаћемо времена да се одморимо и припремимо за четвртфинале. Велики посао предстоји нашим лекарима и физиотерапеутима да повређене играче доведу у такмичарску функцију. Очекујем да ће се и Александар Рашић опоравити до четвртка, иако од њега не треба очекивати велики учинак на следећој утакмици", закључио је Ивковић.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије