Читај ми!

Затишје пред буру

Са три пренесена бода у новоформирану групу Е, Србију чека паклен пут до места које води у четвртфинале. У конкуренцији са Литванијом, Шпанијом и Турском, "орловима" потребне две победе за пласман, док би према неким калкулацијама Крстићу и друговима био довољан и један тријумф. Србија екипа са највише асистенција.

Први део Европског првенства је готов. Репрезентација Србије, према очекивању, пласирала се у наредну рунду такмичења, где ће у новоформирану групу Е пренeти три бода.

Дан паузе дошао је у правом тренутку за "орлове", који су дан раније, после продужетка поражени од Француза. Јасно да је против "триколора" пропуштена огромна прилика да се готово обезбеди пласман у четвртфинале. Изабраници Душана Ивковића до тог циља ће морати да дођу тежим путем.

Према неким калкулацијама "орловима" би била довољна и једна победа за пласман у четвртфинале. Са два тријумфа Крстић и другови би сигурно испунили тај циљ. Са три евентуалне победе све би било јасно.

Иако не звучи тешко, до те две победе Србија ће морати да пролије много зноја. Противници у наредној рунди биће домаћин Литванија, актуелни европски шампион Шпанија и светски вицешампион Турска.

Осим Француске, која је пренела максимална четири бода, Србија, Шпанија, Литванија и Турска имају по три бода, док су Немци сакупили два. То значи да су ће борба за четири места бити паклена.

Ако се има у виду чињеница да се у другом костуру налазе много слабије екипе, јасно је да неће бити превелике разлике да ли ће "орлови" заузети прво или четврто место, циљ је само да се избегну последње две позиције, које значе и елиминацију са такмичења.

Србија је на шампионату друга екипа по ефикасности са 86,4 поена по мечу, а испред нас је само Француска. "Орлови" су најбољи асистенти шампионата са 102 асистенције, односно 20,4 по мечу.

Изабраници Душана Ивковића одлично шутирају слободна бацања, па се са 81,7 процената успешности налазе на трећем месту. У шуту за три поена Србија заузима пето место са 37,9 одсто успешних шутева. Када су у питању скокови, Крстић и другови се налазе одмах иза Грчке и Словеније на Шампионату.

Занимљиво је да се са 14 изгубљених лопти налази на високом десетом месту, док је са 77,2 примљена коша по утакмици Србија на 14. позицији

Када је у питању учинак наших кошаркаша, Милош Теодосић је најбољи асистент досадашњег тока шампионата са 38 асистенција, 7,6 по мечу. Ненад Крстић је са 17,2 коша у просеку осми стрелац шампионата. Занимљиво је да је српски капитен други је по проценту шута из игре. Он је из 45 покушаја 30 пута био успешан што износи 66,7 одсто.

Својим учинком истакао се и Марко Кешељ, који је други тројкаш шампионата са 16 успешних покушаја.

Први меч у новој групи Србија ће играти против домаћина Литваније у среду, у 20 часова. Два дана касније, у петак, противник "орлова" биће Шпанци, а тај меч почиње у 14.30. Последњи меч у групи изабраници Душана Ивковића играју против великог дужника са прошлог Светског првенства, репрезентације Турске. Та кошаркашка посластица на програму је у недељу у 14.30.

Да ли треба помињати да све преносе можете директно пратити на програмима Радио-телевизије Србије?

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије