Индијана просула брејк у Бостону, Селтикси славили након продужетка

Кошаркаши Бостона победили су на свом паркету екипу Индијане резултатом 133:128 након продужетка и повели са 1:0 у финалној серији Источне конференције НБА лиге.

Индијана је била надомак брејка у Бостону, али је просула победу у последњих 30 секунди регуларног тока утакмице. Поклонили су Пејсерси продужетак Селтиксима, а домаћин није одбио сламку спаса.

Бостон је ушао у меч серијом 12:0 и деловало је да сигурним кораком граби ка новој победи на свом терену. И водили су "келти" већим делом утакмице, умакли на највећих плус 13 (92:79) средином трећег периода, али Индијана није дозволила да разлика постане недостижна.

Напротив, серијом 7:0 у последњем периоду преузела је вођство, стекла и пет поена предности на минут и 43 секунде (115:110) пре краја регуларног дела, а онда све упропастила.

Док је на семафору писало 117:114 Пејсерси су два напада заредом завршили изгубљеним лоптама, а Џејлен Браун је шест секунди пре звука сирене погодио тројку из изузетно тешке позиције - из самог ћошка и преко чувара.

Ас Селтикса је донео свом тиму изједначење, а Пејсерси за преостало време нису успели да поентирају и меч је отишао у продужетак.

Боље га је отворила Индијана поенима Халибартона, а онда су се гости поново угасили. Бостон је био мирнији и имао је Џејсона Тејтума који је најпре погодио уз фаул, а потом убацио шут за три поена и преломио утакмицу у корист зелених.

Тејтум је са 36 поена био најефикаснији у победничком тиму, мада је из игре шутирао 12/26. Уписао је и 12 скокова да комплетида дабл-дабл учинак. Пратили су га Џру Холидеј са 28 и Џејлен Браун са 26 поена.

Међу Пејсерсима се истакао Халибартон са 25 поена. Паскал Сјакам је убацио 24 и ухватио 12 лопти, док је Мајлс Тарнер стао на 23 поена и 10 скокова.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије