Тони Крос после Европског првенства завршава каријеру

Фудбалер Реал Мадрида и репрезентације Немачке Тони Крос, по завршетку Европског првенства завршиће професиналну каријеру објавио је фудбалер на друштвеним мрежама.

Немачки фудбалер каријеру завршава у 35. години.

"Био је 17. јул 2014. године - дан моје промоције у Реал Мадриду, дан који ми је променио живот. Мој живот фудбалера, али и човека. Био је то почетак одељка у највећем клубу на свету. После десет година, на крају ове сезоне ово поглавље долази до краја. Никад нећу заборавити овај успешан период", написао је Крос. 

Крос је потом потврдио да се његова каријера завршава у јулу.

"Такође, ова одлука значи да је моја каријера приведена крају јер ће се завршити по завршетку Европског првенства. Како сам и раније говорио, Реал Мадрид је мој последњи клуб у каријери", написао је он на Инстаграму.

Крос ће последњу утакмицу у клупској каријери одиграти у финалу Лиге шампиона где ће Реал Мадрид играти против Борусије Дортмунд. 

Током каријере наступао је за Бајер Леверкузен, Бајерн Минхен и Реал Мадрид.

За "краљевски клуб" одиграо је 305 утакмица, постигао 22 гола и освојио четири титуле Лиге шампиона. Са националним саставом Немачке освојио је Светско првенство 2014. године у Бразилу, док је 2010. у Јужној Африци био трећи. На Евру у Пољској 2012. године такође је освојио бронзу.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије