Пеликанси без икакве шансе у Оклахоми, кући се враћају без победе

Кошаркаши Оклахоме убедљиво су на свом паркету победили екипу Њу Орлеанса резултатом 124:92 и вођство у плеј-оф серији НБА лиге увећали на 2:0.

Оклахома је у потпуности оправдала улогу фаворита у другом четвртфиналном дуелу првопласиране и седме екипе Западне конференције, па у Њу Орлеанс иде са вођством од 2:0 и приликом да и пре него што се врати пред своје навијаче обезбеди пласман у конференцијско полуфинале.

Вођство Пеликанса од 5:0 на самом почетку меча последње је које су имали, пошто су до краја четвртине постигли још само 17 поена и већ након првих 12 минута кошарке остали на минус 13 (35:22).

Исту разлику су домаћи задржали до полувремена (63:50), а онда средином трећег квартала први пут умакли на преко 20 поена предности и трасирали пут ка тријумфу који се на крају претворио у праву катастрофу немоћних Пеликанса.

Нису гости ни могли да се надају срећнијем епилогу са 17 изгубљених лопти и 26,9 одсто успешности при шуту за три поена - 7/26, наспрам 14 тројки из 29 покушаја (48,3 одсто) распуцане Оклахоме.

Најзаслужнији за победу Тандера је, као по правилу, одлични Шај Гилџес-Александер који је постигао 33 поена (3/5 за три), уз пет асистенција и три ухваћене лопте. Пратио га је Чет Холгрем са 26 поена, док је Џејлен Вилијамс убацио 21.

Литванац Јонас Валанчјунас предњачио је међу Пеликансима са 19 поена и седам скокова, док су по поен мање убацили Брендон Инграм и Херберт Џонс.

Плеј-оф НБА лиге, резултати:

Бостон - Мајами 101:111 (1:1)
Оклахома - Њу Орлеанс 124:92 (2:0)

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се