Јовић и Мајами изрешетали кош Селтикса за вредан брејк у Бостону

Кошаркаши Мајамија победили су у гостима екипу Бостона резултатом 111:101 и изједначили на 1:1 у плеј-оф серији НБА лиге. Репрезентативац Србије Никола Јовић допринео је тријумфу свог тима са 11 поена, девет скокова и шест асистенција.

Без Џимија Батлера и Терија Розира у тиму, Мајами је направио прави подухват у Масачусетсу, изненадио Бостон и дошао до вредног брејка са којим се враћа назад на Флориду, где ће наредне две утакмице четвртфинала плеј-офа Источне конференције одиграти пред својим навијачима.

Веома тврду и уједначену утакмицу, током које су се тимови често смењивали у благом вођству, гости су преломили средином трећег периода серијом 10:0 којом су први пут стекли двоцифрену предност (70:82).

Испоставило се да је недостижна за Селтиксе, који претходно нису умакли даље од плус шест (38:32) почетком друге четвртине.

Изненађењу је у великој мери кумовао одличан шут за три поена кошаркаша Мајамија који су наместили руку у Бостону, испалили чак 43 шута са дистанце и погодили их 23 - 53,5 одсто успешности.

У јуначкој победи свог тима учествовао је и репрезентативац Србије Никола Јовић који је на паркету провео 25 минута и добрано испунио све статистичке колоне - забележио је 11 поена, девет скокова, шест асистенција, блокаду и три украдене лопте, уз пет изгубљених.

И некадашњи играч београдске Меге се уклопио у сјајно шутерско вече са три убачене тројке из четири покушаја (4/5 из игре).

Најзаслужнији за тријумф Мајамија били су Тајлер Хиро са 24 поена (6/11 за три), 14 асистенција и пет скокова, те Кејлеб Мартин (5/6 за три) и Бем Адебајо са по 21 убаченим поеном. Центар Хита је са десет скокова комплетирао дабл-дабл учинак.

У пораженом тиму предњачили су Џејлен Браун са 33 поена и Џејсон Тејтум са 28. Подбацио је Кристапс Порзингис који је меч завршио са шест поена и само једним погођеним шутем из девет покушаја (0/4 за три). Поред Брауна и Тејтума, само је још Дерик Вајт остварио двоцифрен учинак са 13 поена.

Плеј-оф НБА лиге, резултати:

Бостон - Мајами 101:111 (1:1)
Оклахома - Њу Орлеанс 124:92 (2:0)

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се