Даласу поени шест играча довољни за брејк у Лос Анђелесу

Кошаркаши Даласа победили су у Лос Анђелесу екипу Клиперса резултатом 96:93 и изједначили на 1:1 у плеј-оф серији НБА лиге.

Маверикси се из Калифорније враћају у Тексас са брејком, пошто су у другој утакмици четвртфинала плеј-офа Западне конференције надиграли Клиперсе и поравнали резултат на 1:1 пред предстојећа два меча у Даласу.

Гости су водили током већег дела веома уједначене и тврде утакмице у којој ниједан од тимова није стекао двоцифрену предност, али су меч преломили у своју корист тек у последњем периоду.

Пред улазак у одлучујућих 12 минута домаћи су имали поен вишка (66:65), умакли су потом на плус шест (73:67) али је Далас направио серију 14:0 и себи приуштио залиху од осам поена коју је успешно чувао до краја утакмице.

Тројка Пола Џорџа са последњим звуком сирене само је ублажила пораз, што Клиперсима неће много значити.

Најбољи у победничком тиму био је репрезентативац Словеније Лука Дончић који је меч завршио са 32 постигнута поена, девет асистенција и шест скокова. Кајри Ирвинг је допринео тријумфу са 23 поена, Пи Џеј Вашингтон је убацио 18, а Дерик Џонс 10 поена. Међу стрелце су се уписала још само двојица играча Мавса - Лајвли са седам и Клебер са поеном мање.

Пол Џорџ и Џејмс Харден су са по 22 постигнута поена били најефикаснији међу Клиперсима. Кавај Ленард је убацио 15 поена, а хрватски кошаркаш и некадашњи играч београдске Меге Ивица Зубац забележио је дабл-дабл учинак - 13 поена, 12 скокова.

Тешко да су домаћи могли до тријумфа са 26,7 одсто успешности при шуту за три поена (8/30), а колико су се мучили најбоље показује податак да је Џејмс Харден погодио свега две тројке из десет покушаја, док је Ленард испалио пет шутева - без учинка.

Плеј-оф НБА лиге, резултати:

Минесота - Финикс 105:93 (2:0)
Милвоки - Индијана 108:125 (1:1)
Клиперси - Далас 93:96 (1:1)

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара