Читај ми!

Јокић и Мари јунаци Денвера у спектакуларном преокрету против Лејкерса

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су Лос Анђелес лејкерсе 101:99 у другом мечу прве рунде плеј-офа Запада захваљујући кошу Џамала Марија уз звук сирене. Никола Јокић је завршио са 27 поена, 20 скокова и 10 асистенција.

Денвер је почетком треће деонице губио 68:48. Нагетси су дошли до 10. узастопне победе над Лејкерсима у међусобним дуелима.

Гости су сјајно стартовали ношени мотивисаним Ентонијем Дејвисом и распуцаним Дианђелом Раселом. "Обрва" је прво полувреме завршио са једним промашајем из 12 шутева и укупно 24 поена, док је Расел убацио шест тројки у првој деоници. Велика разлика је стечена у другој деоници, добијеној 31:20, па су се на њу ослањали све до завршнице.

Денвер је у свом стилу одиграо одличну трећу деоницу за рапидно примицање Лејкерсима. Браниоци титуле су били на корак до великог преокрета, пришавши на 83:81 у четвртој деоници, да би Леброн Џејмс са две узастопне тројке вратио свој тим на плус осам и "убијање" моментума Нагетса.

Умор је сустигао госте на надморској висини Колорада. Никола Јокић је преузео лопту у своје руке и константно нападао Дејвиса за поен за поеном.

Егал 95:95 у последњем минуту донео је Мајкл Портер Џуниор тројком, па су се "смешили" и продужеци. Леброн Џејмс на 14 секунди до краја промашује отворену тројку и нуди Нагетсима напад за победу.

Џамал Mари узима лопту у руке и погађа шут из корака уназад преко ни мање-ни више него Дејвиса. Победа Денвера у последњој секунди за ерупцију у "Бол арени".

Денверово претходно вођство на овом дуелу било је почетних 3:0.

Ентони Дејвис је завршио је меч са 32 поена и 11 скокова, од чега 24 поена у првом полувремену.

Огроман допринос имао је критиковани плејмејкер Дианђело Расел са 23 поена, убацивши чак шест тројки у првој деоници. После шута 6/20 у првом сусрету, Расел је прилично изненадио екипу Денвера. Леброн Џејмс је био у улози разигравача све до последње деонице. "Краљ" је забележио 26 поена, 12 асистенција и осам скокова.

Никола Јокић је био маестралан са 27 поена, 20 скокова и 10 асистенција. Човек одлуке Џамал Мари је уписао 20 поена, а Мајкл Портер Џуниор 22 поена уз девет скокова.

Денвер је славио иако је погодио тек осам шутева из 34 покушаја за три.

Следе два дуела у Лос Анђелесу. Први је 26. априла од 4.00 по средњеевропском времену.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво