Незаустављива Мега кроз Љубљану до полуфинала АБА лиге

Кошаркаши београдске Меге победили су у Љубљани Цедевита Олимпију резултатом 85:71 и пласирали се у полуфинале регионалне АБА лиге.

Незаустављива Мега кроз Љубљану до полуфинала АБА лиге Незаустављива Мега кроз Љубљану до полуфинала АБА лиге

Млада и талентована екипа Меге одбија да оконча сезону из снова и након што је лигашки део регионалног такмичења, потпуно неочекивано, завршила као четврта на табели, у две утакмице је елиминисала Цедевита Олимпију и играће у полуфиналу АБА лиге, други пут у историји клуба.

Ружичасти ће се за финале борити са бољим из дуела Студентског центра и Црвене звезде у којем црвено-бели воде са 1:0 након првог меча у "Београдској арени".

За разлику од утакмице у Београду пре седам дана, када је Мега декласирала Цедевита Олимпију, друга рунда четвртфинала у главном граду Словеније била је узбудљива и напета све до средине последњег периода, када су гости из Београда први пут стекли двоцифрену предност и трасирали пут до историјског тријумфа.

На половини дуела, након изузетно уједначене прве две четвртине, током којих ниједна од екипа није имала више од шест поена предности, било је 45:41 за представника Србије.

Крајем трећег квартала Мега је први пут умакла на плус осам, да би средином одлучујућег периода предност постала и двоцифрена, што се испоставило као недостижно за депримиране кошаркаше Цедевита Олимпије који су се до краја утакмице једва поштедели још једног убедљивог пораза, пошто је у једном тренутку било 81:64 за госте.

Тешко да су "змајеви" и могли боље од часног пораза са три погођене тројке из 27 покушаја - аматерских 11,1 одсто успешности. Вероватно би и раније поклекли да нису имали десет скокова у нападу више од противника.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Стефан Миљеновић и Никола Ђуришић са по 20 постигнутих поена, док је Јелавић убацио 16, а Ковачевић 12 поена.

Нешто бољи од саиграча био је међу играчима Цедевита Олимпије Шон Џонс са 15 поена. Један мање убацио је Кобс, уз седам асистенција, док је Ален Омић забележио дабл-дабл учинак - 11 поена, 13 скокова.

Раније данас, и Партизан је победом у Лакташима изборио пласман у полуфинале АБА лиге, што значи да би уз још само један тријумф црвено-белих међу четири најбоље екипе у региону могла да се нађу чак три клуба из Србије.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво