Никола Батум најзаслужнији за победу Филаделфије над Мајамијем

Филаделфија севентисиксерси изборили су седму позицију на табели Источне конференције пошто су у плеј-ин мечу после преокрета савладали Мајами хит 105:104.

Севентисиксерси и Хит одиграли су одличну утакмицу у Филаделфији, а домаћин је успео да задржи седму позицију Источне конференције.

Филаделфија је боље почела утакмицу, током првих 11 минута стално је имала вођство у својим рукама, а онда је Мајами успео да преокрене и четвртину заврши са минималном предношћу - 23:22.

Хит је од тог тренутка наредних 24 контролисао стање на паркету. Кошаркаши Ерика Сполстре имали су и плус 14 крајем другог дела, док су до половине трећег имали 10 поена предности.

Када је највише чинило да Филаделфија нема снаге да ухвати прикључак, и да је питање тренутка када ће се гости одлепити на плус 20, домаћин је преко ветерана Николе Батума успео да узврати.

Искусни Француз је од половине трећег периода, до краја меча погађао тројку за тројком постигавши 17 поена који су окренули моментум утакмице и донели домаћину повратак.

Филаделфија је искористила Батумове тројке да стекне самопоуздање које се највише одразило на Ембида и Убре Џуниора који су у последњих 12 минута комбиновали 20 поена.

Камерунац, а нови репрезентативац Сједињених Држава, Ембид убацио је 23 поена, Батум, који је проглашен за играча утакмице додао је 20, док су их Тајрис Мекси и Кели Убре пратили са 19, односно 11 поена.

У тиму Мајамија 25 је убацио Хиро који се прописно испромашивао, 19 је постигао Батлер, а 15 Хаиме Хакез.

Репрезентативац Србије Никола Јовић уписао је пет поена и пет скокова за 14 минута на паркету. 

Мајами ће се за позицију осам борити против Чикага који је предвођен Кобијем Вајтом лако изашао на крај са Атлантом.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво