Читај ми!

Бараћ: Цедевита Олимпија има много искусних играча, али ми смо пуни самопоуздања

Тренер кошаркаша Меге Марко Бараћ рекао је да у његовој екипи има само два играча са плеј-оф искуством, док је Цедевита Олимпија састављена од великог броја играча који су играли доигравања у АБА и словеначкој лиги.

Први меч четвртфиналне серије између Меге и Цедевита Олимпије на програму је у понедељак од 20.00 часова у Хали спортова "Ранко Жеравица". Улаз је бесплатан, а карте ће моћи да се преузму на билетарници Хале спортова од 19.00 часова до почетка меча.

Кошаркаши Меге су са рекордних седам везаних победа у завршници лигашког дела сезоне дошли до четвртог места на табели АБА лиге и изборили пласман у плеј-оф, а у четвртфиналу ће имати предност домаћег терена против Цедевите Олимпије у случају евентуалне мајсторице. 

"Друга сезона заредом за нас у плеј-офу. Велико задовољство и велика част за нас. Лигашки део сезоне је био више него успешан, али долази нешто што је за нијансу другачије. Плеј-оф, потпуно другачија кошарка, где једва чекамо да стекнемо искуство, имамо два играча која су играла прошле године плеј-оф. Екипа је пуна самопоуздања, на таласу добре кошарке из целе сезоне везала је неколико победа и надам се да ћемо прву утакмицу дочекати спремно", рекао је Бараћ, а преноси клупски сајт.

Свестан је Бараћ да његову екипу очекује тежак изазов.

"Цедевита Олимпија је тим састављен од играча са великим плеј-оф искуством, ту су играчи који су освајали титуле, играли финала, знају како се то ради. У свим плеј-оф такмичењима постоји то да играчи узимају власништво кад почиње да се игра за титулу и они у том делу имају предност. Изузетно смо млади и са нестрпљењем очекујемо да видимо докле ће нас то довести", закључио је Бараћ.

Првотимац Меге Стефан Миљеновић зна шта је потребно да би се дошло до победе.

"Честитао бих саиграчима и тренерима на великом успеху, није мала ствар као најмлађа екипа бити четврти. Цедевита Олимпија је искусан тим, са добрим играчима и чека нас тежак посао. Позвао бих све навијаче да дођу, да нас подрже. Да дамо све од себе, одиграмо нашу кошарку и надам се да ће то бити довољно за победу. Читаве сезоне се игра за плеј-оф. Завршили смо сезону на најбољи начин. Још смо млади, сваки тренинг још јаче радимо и надам се да ћемо то показати", рекао је Миљеновић.

Други сусрет на програму је 21. априла од 20.00 часова у Љубљани, а евентуални трећи би се играо 27. априла, поново у Београду.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво