Штимац у молби АБА лиги: Титула МВП да понесе име Дејан Милојевић

Некадашњи кошаркашки репрезентативац Владимир Штимац послао је молбу менаџменту АБА лиге да награда која се на крају сезоне додељује најкориснијем играчу понесе име по недавно преминулом тренеру Дејану Милојевићу.

Кошаркашки тренер и некадашњи репрезентативац Дејан Милојевић недавно је преминуо у 47. години од последица срчаног удара.

Владимир Штимац је затражио у молби АБА лиги да трофеј који се додељује најкориснијем играчу да понесе име по Дејану Милојевићу.

"Послао сам званичану молбу АБА лиги да испунимо своју дужност према Декију и не дозволимо да његово име икада падне у заборав. Надам се да ће усвојити ову молбу", навео је Штимац на X каналу.

Дејан Милојевић је рођен 15. априла 1977. године у Београду. Кошаркашку каријеру је почео у београдском Беовуку. Од 1998. до 2000. играо је за ФМП из Железника, а потом напустио Београд и заиграо за подгоричку Будућност.

У два наврата је наступао за Партизан, први пут у сезони 2004/2005, други пут 2009. године. Са црно-белима је освојио две титуле првака државе - у сезонама 2004/2005. и 2005/2006. Три године заредом био је најкориснији играч регионалне АБА лиге - први пут у дресу Будућности, а наредна два као члан Партизана.

2004. године поставио је рекорд AБA лиге по броју индексних поена на једном мечу. На утакмици против Ловћена постигао је 35 поена (15/19 из игре), уписао 18 скокова, четири асистенција и две украдене лопте, што је збирно дало индекс 59.

Током тренерске каријере предводио је Мегу и Будућност, а био је и помоћник селектору Игору Кокошкову у репрезентацији Србије. Са Мегом је освојио Куп Радивоја Кораћа 2016. године.

Последњи ангажман имао је у Сан Франциску, где је био помоћни тренер Стиву Керу. Са екипом је 2021. године освојио НБА титулу.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара