Читај ми!

Минесота рекордом надиграла Чикаго, Бруклин надиграо Детроит после преокрета

Кошаркаши Минесоте декласирали су Чикаго са 150:126 на свом терену и поставили рекорд франшизе по броју поена на једном мечу. На гостујућем Славио је Голден стејт над Торонтом са 126:110, а до победе је дошао и Бруклин над Детроитом са 124:121 после преокрета највише захваљујући Кевину Дуранту.

Тим Минесоте је у меч ушао без Карла Ентонија Таунса и Рудија Гобера, а Чикаго је одлично ушао у меч и добио прву четвртину на гостовању па се учинило да ће можда и приредити изненађење.

А онда су домаћини тимском игром потпуно преузели иницијативу и без неизвесности водили меч ка сигурној победи уз рекордан број постигнутих поена.

Предводили су их Ентони Едвардс са 37 поена, 11 асистенција и седам скокова и Ди'Анџело Расел са 28 поена, четири скока и шест асистенција.

На другој страни у тиму Чикага најефикаснији је био Демар Дерозан са 29 поена, осам асистенција и два скока.

Рекордан учинак на домаћем терену имао је и Никола Јокић који је са новим троструким двоцифреним учинком наставио да предводи тим Денвера у победама и исписује историју НБА лиге.

Овога пута у победи над Шарлотом са 119:115 Сомборац је убацио чак 40 поена уз 10 асистенција и 27 ухваћених лопти остваривши трипл-дабл учинак какав није виђен још од 1968 године.

На гостујућем терену победе су славили Голден стејт и Бруклин који је дошао до шесте победе у низу.

Бруклин је надиграо Детрои са 124:121 после преокрета у последњој четвртини а највише захваљујући фантастичној ефикасности Кевина дуранта.

Дурант је у одлучујућем делу меча био практично непогрешив и одиграо најефикаснију четвртину у каријери убацивши 26 од укупно 43 поена колико је на крају имао као најефикаснији играч меча.

Одлично га је пратио Кајри Ирвинг са 38 поена, а само је још Ројс О'Нил био двоцифрен у победничком тиму са 11 поена.

У екипи Детроита је најефикаснији био хрватски интернационалац Бојан Богдановић са 26 кошева, а пратио га је Џејден Ајви са 19, но све је то на крају било недовољно.

И тим Ратника је на гостовање у Торонто дошао знатно ослабљен без Стефа Карија али је улогу воће тима преузео Џордан Пул и сјаном игром донео победу свом тиму са 126:110.

Џордан Пул је меч завршио као најефикаснији играч не само меча већ и протекле ноћи са 43 поена, а одлично су га пратили Кевон Луни трећим дабл-даблом у сезони са 11 поена и скокова и Дрејмонд Грин и Клеј Томпсон са по 17 кошева.

У пораженом тиму Паскал Сијакам убацио је 27 поена, а пратио га је Фред Ванвлит са 22.

Резултати НБА утакмица:

Индијана - Њујорк Никс 106:109
Торонто - Голден Стејт 110:126
Детроит - Бруклин 121:124
Минесота - Чикаго 150:126
Денвер - Шарлот 119:115

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се