Јокићев рекорд за победу над Шарлотом

Српски центар Никола Јокић новим троструким двоцифреним учинком наставио је да предводи тим Денвера у победама и исписује историју НБА лиге. Овога пута надигран је Шарлот са 119:115, а са 27 ухваћених лопти Јокић је оборио рекорд од пре неколико дана и са петим трипл-даблом стао уз раме легендарним Вилтом Чемберленом.

Сомборац је био најефикаснији играч меча са чак 40 поена уз 10 асистенција и 27 ухваћених лопти остваривши трипл-дабл учинак какав није виђен још од 1968. године и постао први играч још од Вилта Чемберлена, који је на једној утакмици забележио минимум 35 поена, 25 скокова и десет асистенција на једној утакмици!

Чембeрлен је успео да постигне седам трипл-даблова у сезони, а Јокић се тренутно са постигнутих пет изједначио са другопласираним Елгином Бејлором.

Гостујући тим је одлично ушао у меч и чак повео у првој четвртини, али је Јокић несвакидашњом ефикасношћу допринео да домаћини средином меча дођу и до двоцифрене предности.

Гости, ипак, у финишу меча успевају да смање разлику на само два коша и уведу меч у неизвесну завршницу, али је српски центар опет преузео иницијативу и није дозволио изненађење.

Одличну подршку је имао и од остатка тима на челу са Калдвелом Поупом, који је убацио 20 поена, један мање убацио је Гродон уз 10 скокова, док је Браун убацио 16 поена.

Поражени тим у предводио je Ламело Бол са 31 поеном, Оубре је убацио 16, Хејворд 15, а Мекденијелс је додао 14 поена.

Овом, четвртом победом у последњих пет мечева Денвер је дошао до треће позиције на табели Запада са 18 победа и 11 пораза.

Кошаркаши Минесоте декласирали су Чикаго са 150:126 на свом терену и поставили рекорд франшизе по броју поена на једном мечу.

На гостујућем терену Голден стејт је победио Торонто са 126:110, а до победе је дошао и Бруклин над Детроитом са 124:121 после преокрета највише захваљујући Кевину Дуранту. 

Резултати НБА утакмица:

Индијана – Њујорк никс 106:109
Торонто – Голден стејт 110:126
Детроит – Бруклин 121:124
Минесота – Чикаго 150:126
Денвер – Шарлот 119:115

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се