Читај ми!

КЛШ: Дижон и Тенерифе победама отворили нову сезону

Кошаркаши француског Дижона и шпанских Тенерифа зебележили су победе на старту нове сезоне у Кошаркашкој Лиги шампиона, најјачим клупском такмичењу под ингеренцијом Фиба.

Учесници недавно завршеног фајнал-ејта забележили су очекиване и планиране победе, али не баш на очекивано лак начин.

То се посебно односи на тим Дижона, који је на премијери сезоне морао да игра и додатних пет минута против кипарске екипе Керванос, која је до групне фазе све бољег и организованијег такмичења дошла кроз квалификације.

Добили су Кипрани прву деоницу са чак 17 поена разлике, али је француска екипа, која је протеклу сезону у овој лиги завршила као трећепласирана, ипак успела да тежим путем пронађе пут до победе - 91:79 (72:72 после 40 минута). 

Отпор симпатичне острвске екипе сломили су тек у продужетку, и то највише захваљујући Акселу Жулијену (26 поена, 5 скокова) и Дејвиду Холстону (24 поена и 6 украдених лопти).

Код храбрих гостију Ахманд Рори 23, док је Брендон Розел убацио поен мање.

У исто време први освајач овог такмичења, тим Иберостар Тенерифа, без већих проблема изашао је на крај са данском екипом Бакен Берса - 98:73.

Најбољи појединац тог меча био је времешни грузијски кошаркаш Ђорђи Шермандини са 26 поена, док је на другој страни бољи од осталих био Кју Џеј Питерсон са 24.

Бројне утакмице прве рунде, која се игра у измењом систему (осам група по четири а не четири групе по осам) су одложене и играће се у новим терминима, сходно приликама везаним за пандемију коронавируса.

субота, 15. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије