Читај ми!

Десетковани Мајами смањио на 2-1, Лејкерси се играли са ватром

Кошаркаши Мајами хита савладали су екипу Лос Анђелес лејкерса са 115:104 у трећем мечу НБА финала. "Врелина" је смањила резултат у финалу на 2:1 и то без Адебаја и Драгића, који су повређени.

"Врелина" је утопила "језераше" у трећем мечу и учинила НБА финале изузетно неизвесним.

Лејкерси су у меч ушли као да ће се Мајами сам победити, што је Мајами, који је предводио феноменални Џими Батлер, знао да казни.

Поново је Мајами играо без Адебаја и Драгића, али су иступили и преузели њихове минуте играчи попут Олиника, Ленарда, Нана, Хила и уз маестралног Батлера, као и донекле расположене Хироа и Робинсона, успели да савладају фаворизованог ривала.

Џими Батлер меч је завршио са трипл-дабл учинком од 40 поена, 11 скокова и 13 асистенција и све то уз шут из игре од 70 одсто.

Кели Олиник и Тајлер Хиро додали су по 17 поена, 13 је имао Робинсон, а 12 краудер.

Лејкерсе је предводи оЏејмс са 25 поена, 10 скокова, осам асистенција и чак осам изгубљених лопти, од чега су три у вема битним моментима меча.

Изузетно скроман меч имао је Ентони Дејвис, који је постигао 15 поена и имао пет скокова. Дејвис је дуго био без шута, а потом направио релативно брзо четири фаула.

Истакнуте партије у редовима Лејкерса имали су Кузма и Морис, који су постигли по 19 поена.

Мајами је већим делом утакмице контролисао темпо и резултат. На моменте је чета Ерика Сполстре водила и са 14 и 16 поена, али су Лејкерси успели да смање дефицит и поведу у последњој четвртини.

Уследиле су бравуре Батлера, који је нападао и поентирао преко сваког играча Лејкерса који се не презива Џејмс или Дејвис. 

Иако су имали лоше шутерско вече до последње четвртине, Батлеру су се придружили Хиро и Робинсон и у последњим моментима погодили битне шутеве и ставили тачку на меч.

Лејкерси воде са 2-1 у серији, али је утисак да се моментум финала помера у корист Мајамија.

Остаје да се види да ли ће "врелина" моћи да рачуна на услуге Драгића и Адебаја у четвртом мечу, који је на програму у ноћи између уторка и среде од 03.00 часова по нашем времену.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара