Сан Пабло Бургос је освајач Лиге шампиона!

Кошаркаши Сан Пабло Бургоса нови су шампиони Кошаркашке Лиге шампиона, пошто су у финалу савладали екипу организатора и домаћина финалног турнира АЕК-а резултатом 85:74. Шпанци су освојили и новчану награду од милион долара.

Тим који је основан пре свега пет година дошао је до првог европског трофеја, наневши убедљив пораз фаворизованим ”жуто-црнима” из Атине.

Није баш најбоље меч почела екипа тренера Џоана Пењаорије, пошто је АЕК у првом кварталу било агилнији и конкретнији, те је тај део игре добио са сигурних 24:14.

Међутим, тада је уследила спектакуларна игра играча у љубичастим дресовима, који другу четвртину добијају са убедљивих 35:12, за великих ”плус 13” пред одмор.

Иако је договор и намера играча АЕК-а била да после паузе изађу и заиграјуи још снажније, пре свега у дефанзиви, то се није догодило, те је Бургос са мање или више проблема све атаке одбијао и (са)чувао предност.

Пре свега то су радили сјајним шутем споља, пошто су утакмицу завршили са невероватних 17/35 за три. 

Најефикаснији је поново био натурализовани Грузијац Тадеус Мекфаден са 18 поена, који је и порглашен за МВП-а финала,  док је Омар Кук додао 15.

Иако је убацио свега један поен, српски центар Дејан Кравић је био прилично запажен, пре свега због 11 ухваћених лопти.

На другој страни, код већ виђеног победника који то на крају није постао, једини је на висини задатка у финалу био Тајрис Рајс са 17 поена.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара