Читај ми!

Силвер о прекиду НБА лиге због ОИ: Тешко, али не и немогуће

Kомесар НБА лиге, Адам Силвер, није одбацио могућност да следећа сезона буде на кратко прекинута, док трају Олимпијске игре, али је тај сценарио оценио "мало вероватним".

Олимпијске игре ове године због пандемије коронавируса пребачене су за следеће лето и требало би се одрже од 23. јула до 8. августа.

"Размишљамо о томе. Мислим да је мало вероватно да се, ако касно почне сезона, зауставимо у финалу због Олимпијских игара", изјавио је Силвер.

Проблем је, по његовом мишљењу, и у томе што играчи не би били одсутни само док трају Олимпијске игре. 

"То не значи да бисмо се зауставили само док трају ОИ, јер би играчи требало и да тренирају с репрезентацијом, а онда да се после Игара одморе", додао је Силвер.

У нормалној ситуацији у којој би НБА шампион био познат у јуну, играчима би остало доста времена за припрему с репрезентацијом, а Силвер је на конференцији за новинаре објавио да следећа сезона не може почети пре јануара 2021. године.

С обзиром на то да НБА сезона траје девет месеци, јасно је да ће се преклапати са Олимпијским играма у Токију.

"Има толико невероватних играча од којих можемо саставити врло компетитивну екипу. Забринут сам због неких других репрезентација чији играчи играју у нашој лиги. Њихова одсутност би чинила велику разлику за њихове репрезентације", додао је Силвер.

"То значи да су околности изузетно ванредне, чак и да одлучимо да планирамо узимајући у обзир ОИ у Токију, како можемо знати на што ће да личи свет следеће лето и хоћемо ли моћи да наставимо?", запитао се Силвер, закључивши на крају да се "сви морају прилагодити".

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара