Бем! Адебајо спустио ролетну Тејтуму, Мајами води у финалу Истока

Кошаркаши Мајами хита савладали су екипу Бостон селтикса након продужетка са 117:114 у првом мечу финала плеј-офа Источне конференције. Након доста преокрета и неизвесности, потез меча извео је Бем Адебајо, који је изблокирао покушај закуцавања Тејтума.

Стари ривали на Истоку након неколико година паузе, поново су приредили спектакл.

Две најбоље екипе у Источној конференции нису разочарале, већ потпуно оправдале очекивања.

Утакмица је обиловала преокретима и неизвесношћу, а победник је био познат тек након продужетка.

Најефикаснији у победничкој екипи био је ветеран Горан Драгић са 29 поена, Краудер је додао 22, Џими Батлер имао 20, док је Адебајо имао 18.

У редовима Селтикса, истакли су се Тејтум са 30, Браун са 26 и Волкер са 19 погодака.

Бостон је боље отворио меч, чинило се да ће играчи Мајамија, поготово они млађи (Хиро, Робинсон, Нан), поклекнути под притиском.

Селтикси су стекли рану предност у износу од 12:3 и 24:11, али се унапред знало да ће Мајами кад-тад прорадити и резултатски се вратити у меч.

Прва четвртина завршена је резултатом 26:18 у корист најтрофејније франшизе у НБА.

Двоцифрена предност Селтикса трајала је све до средине друге деонице, када је Мајами кренуо са знатно бољом игром, поготово дефанзивно, док су у нападу почињали да налазе лакша и једноставнија решења.

Мајами је први пут у мечу повео у 18. минуту меча, поенима (до тада ван ритма) Џимија Батлера.

Уследела је непрестана резултатска клацкалица. Ниједна екипа није успела да искористи моментум и одлепи се. Мајами је у два наврата стицао пет поена разлике, али би се Бостон експресно враћао и и сам стицао пет поена предности.

Када год би изгледало да једна екипа улази у ритам и може да преломи меч у своју корист, уследиле би мини-серије противника, којим би се враћао и долазио до изједначења.

У последњим секундама треће четвртине, Бостон се разлетео по терену, играо сјајно у оба правца и стекао за овакву утакмицу огромних 12 поена предности. Почетком послењде четвртине, Бостон је имао максималних +14.

Чинило се да ће изабраници Бреда Стивенса имати довољно искуства, енергије и квалитета да ту предност одбране у последњој деоници, али је Мајами још једном показао зашто је екипа која је остварила највише успеха у овогодишњем плеј-офу.

"Врелина" је прокључала и на крилима фантастичног Драгића, али и Џимија Батлера, Мајами се вратио и смањио дефицит на само три поена, два минута до краја меча.

Поенима Кембе Волкера, минут до краја меча Бостон је повео са пет поена предности, али далеко да је посао био готово.

Мајами је заиграо једну од најбољих одбрана виђених ове године, све успео да затвори на тој страни терена, да би са две тројке, једне Хироа, а друге Батлера, тим Ерика Сполстре повео са 106:105, 22 секунде до краја.

Мајамију је требала једна одбрана како би остварио победу, али је Џоунс Јуниор направио фаул пре извођења лопте, те поклонио Бостону изједначење и посед за победу.

Ипак, дугоруки Џоунс успео је у кључном нападу да одбрани Тејтума, чији шут за три поена није био прецизан.

Продужетак је био подједанко занимљив и неизвестан. Бостон би стицао четири поена разлике, да би Мајами у два напада успео да поврати предност. Вокер је погодио за минималну предност Селтикса, да би Батлер одговорио са 2+1.

Уследио је потез меча и вероватно најбоља дефанзивна реакција целе године, коју је извео Бем Адебајо. Један од играча који су највише напредовали ове године, нестварно је изблокирао Џејсона Тејтума.

Адебајо је потом постигао једно слободно бацање, након чега је Тејтум из тешке ситуације умало погодио тројку за победу, али остао на само "умало", па Мајами пише победу у првој утакмици.

Мајами води у серији са 1:0, а други меч је на програму је у ноћи између четвртка и петка од 01.00 часова.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије