КК Босна одустаје од првенства БиХ, клуб пред гашењем

Кошаркашки клуб Босна из Сарајева, први клупски шампион Европе из некадашње СФРЈ, због финансијских проблема највероватније неће наредне сезоне учествовати у првенству Босне и Херцеговине, а под знаком питања је и опстанак клуба.

Кошаркашки клуб Босна већ годинама има финансијске проблеме и никако да се стабилитзује, упркос томе што је један од највећих спортских брендова БиХ и града Сарајева.

Kлуб који су прославили Мирза Делибашић, Ратко Радовановић, Жарко Варајић и други великани, najavio je da неће наредне сезоне учествовати у првенству Босне и Херцеговине, a то је можда предзнак и његовог гашења.

"Нажалост, то је горка истина. Сваке године, односно сваки месец очекујемо да ће се нешто променити, али ситуација је само гора. Упутили смо позиве за помоћ свим нивоима власти, од председништва до општина, али нам је помогао само кантон Сарајево. Међутим, ми са њихових 30.000 КМ, на којима смо им итекако захвални, не можемо опстати. Свима су слични изговори зашто нам не могу помоћи, а додатну "помоћ" у изговорима добили су у пандемији коронавируса. Нама на годишњем нивоу треба најмање 200.000 КМ и то је новац с којим би се борили за опстанак. Сама котизација за такмичење је 9.000 КМ, а где су ту судије, комесари, путовања, плате играча, смештаји..." рекао је за портал Клиx.ба председник клуба Алмир Брадић.

КК Босна је основана 1951. године. У бившој СФРЈ била је признат и цењен клуб, а титула првака Европе била је нешто чиме су се сви у Босни и неакадашњој Југославији поносили.


Босна је 1979. године освојила титулу шампиона Европе, три пута била је првак СФРЈ, освојила два Купа, а има и четири титуле и три Купа БиХ.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије